• DOLAR 32.496
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2441.919
  • ...
"Şehit Fethi ve Cengiz İslami kişiliklerinden dolayı şehit edildiler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK/HDP'lilerin 6-8 Ekim 2014 tarihli saldırıların devamında 20-22 Ekim'de iki gün arayla Karlıova ilçesinde katlettikleri Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki rahmet ve minnetle yad ediliyor.

Şehadetlerinin yıldönümünde Şehit Fethi ve Cengiz'i anlatan dava arkadaşları, İslami kişiliklerinden dolayı şehit edildiklerini ifade ettiler.

Şehit Cengiz Tiryaki'nin yakın arkadaşlarından Serdin Kılıç, onun şehadeti hayatıyla ortaya koyan ve şehadeti hak eden bir yaşam sürdüğünü söyledi.

Şehidin ilim elde etme konusunda çok gayretli olduğunu söyleyen Kılıç, şunları söyledi:

"Hakikaten kendisine verilen bir konu hakkında çok güzel bir araştırma yapıyordu. İlme olan ihtiyacını giderme adına, hepimizden daha çok gayretli, daha çok istekli ve daha çok araştırma yönünü ön plana alarak bizi bu konuda kendisinden istifade ettiren bir kardeşimizdi.  Allah-u Teala ona rahmet etsin. Onun sadakati, onun fedakarlığını anlatmakla bitmez. O gerçekten bir bataklıkta biten bir gül gibiydi.  Onun acısını çok çekmiş olmalı ki ilme olan ihtiyacını gidermek için sürekli bir çaba içerisindeydi.  Şehit hakkında söylenecek çok şey var. Onun en belirgin özelliklerinden birisi verdiği sözü yerine getirmesiydi.  Davası için birçok şeyinden feragat eden bir kardeşimizdi.  Arkadaşlık ilişkileri çok iyi olan bir arkadaşımızdı. Allah ondan razı olsun, şehadetini kabul etsin.  Güzel yaşadı ve güzel bir akıbetle Rabbine gitti. Böyle güzel bir akıbet bizlere de nasip olur inşallah."

"Şehit Cengiz toplum içinde çok sevilirdi"

Şehit Cengiz Tiryaki'nin akrabalarından Aydın Bahşi de şehidin hem akraba hem de arkadaş olarak çok iyi biri olduğunu söyledi.

Şehit Cengiz'in hayatına değinen Bahşi, "Şehit sürekli abdestli gezerdi, düzenli olarak Kur'an-ı Kerim'i okur, onu hayatında tatbik ederdi.  Devamlı kitap okur, ilmî araştırmalar yapardı. Kendi köyünde çocuklara Kur'an dersi verirdi.  Köy imamı olmadığı vakit köydeki bütün görevlerini yerine getirir, Kur'an dersi verir, ezan okur namaz kıldırırdı.  Herkese saygılı ve hürmet gösterirdi.  Toplum içinde çok sevilirdi. Şehit dinine çok bağlı olarak yaşardı. Maddi anlamda fakirdi, ailesinin rızkı için çalışırdı." diye konuştu.

"PKK'nin tehditlerine rağmen korkmadı, davasını ve kardeşlerini terk etmedi"

Şehit Cengiz'in, çözüm sürecinde sürekli olarak PKK tarafından tehdit edildiğini hatırlatan Bahşi, "PKK'nin tüm tehditlerine rağmen hiçbir zaman korkmadı.  Şehit, HÜDA PAR üyesi olduğu için PKK tarafından tehditler alıyordu. Şehit, tüm tehditlere rağmen davasını ve kardeşlerini terk etmedi.  Hayatını İslam'a adayan biriydi ve o doğrultuda bir hayat yaşadı." dedi.

Şehit Fethi Yalçın'nın yeğeni Ethem Yalçın ise Şehit Fethi'nin şehadetinden bir süre önce İslami davayla tanıştığını belirterek, daha sonra İslam için Müslümanlar için çok gayret ettiğini vurguladı.

"Şehit Fethi İslami kişiliğinden dolayı PKK tarafından şehit edildi"

PKK ile devlet arasında devam eden çözüm sürecinde bölgede olduğu gibi Karlıova ilçesinde de PKK'nin halka kepenk kapattırarak baskı yaptığını vurgulayan Yalçın, "O dönemde şehit, PKK'nin baskı ve tehditlerine rağmen boyun eğmedi, onlara karşı mücadele etmeye devam etti. PKK, şehit Fethi'nin İslamî mücadelesini hazmedemedi. Çözüm sürecinde, belediye seçimleri döneminde Karlıova halkı BDP'ye oy vermediği için PKK tarafından haraç kesildi ve 3 bin TL haraç almaya başladılar.  Şehit, hem oy vermediği için hem de kesilen haracı vermediği için bir sabah evinden çıkıp iş yerine giderken (22 Eylül 2014) PKK tarafından yolu kesiliyor ve 22 kurşunla şehit ediliyor. Şehit Fethi aynı zaman HÜDA PAR'ın bir üyesiydi ve İslami kişiliğinden dolayı PKK tarafından şehit edildi.  Şehit Fethi'nin 4 çocuğu yetim olarak kaldı. Rabbim, şehitlerimizin şehadetini kabul buyursun ve bizleri de onların şefaatine nail etsin inşallah." diye konuştu.

"Şehit kardeşlerimizi, unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız"

PKK/HDP'lilerin 6-8 Ekim 2014 tarihli saldırıların devamında 20-22 Ekim'de iki gün arayla Karlıova ilçesinde katledilen Fethi Yalçın ve Cengiz Tiryaki'nin partilerinin üyesi olduğunu söyleyen HÜDA PAR Bingöl Karlıova İlçe Başkanı Yavuz Bingöl, parti üyelerinin yaklaşmakta olan şehadet yıldönümleri dolayısıyla şehadetlerini tebrik etti.

"Biz şehit kardeşlerimizi, unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız." diyen Bingöl, şöyle devam etti:

"Allah'ın dini uğrunda İlay-ı Kelimetullah'ı yüceltme adına Allah için ölmüş insanlarla kardeş ve arkadaş olduğumuz için bunun sevincini yaşıyoruz.  Allah'a hamdolsun. Kardeşlerimiz gerçekten Rabbini razı etme konusunda gayretlerini ortaya koydular ki Allahu Teala da bunlara büyük mertebe olan şehadeti nasip etti. Bu kardeşlerimiz 2014 PKK ile devlet arasındaki çözüm süreci sürecinde şehit edildiler.  Bu kardeşlerimizin şehit olma gerekçelerinden bir tanesi de kardeşlerimiz bulunduğu ortamda halkın sevgisini, halkın teveccühünü kazanınca PKK gibileri bu teveccühü kabul etmediler."

"Şehit Fethi ve Cengiz HÜDA PAR üyesi ve İslami kişiliğinden dolayı şehit edildi"

Şehit Cengiz Tiryaki'nin, HÜDA PAR Karlıova ilçe teşkilatı kurucu üyelerinden biri olduğuna dikkat çeken Bingöl, "Şehit kardeşimizin fedakar ve ihlaslı bir çalışması oldu. Allah kendisinden razı olsun. Özellikle her iki şehit kardeşimiz PKK tarafından sürekli tehdit ediliyordu. 'HÜDA PAR'dan istifa edeceksiniz? İstifa etmezseniz öldüreceğiz' şeklinde tehditler yapılıyordu. Şehit Cengiz ve Fethi de 'HÜDA PAR İslamî bir partidir, PKK'nin tehditleri için partimizi bırakamayız, istifa da etmeyiz' kararlıklarını gören PKK kardeşlerimizi şehit etti. 4'cü şehadet yıldönümlerinde kardeşlerimizin şehadetlerini tebrik ederiz." şeklinde konuştu.

Olay

Karlıova'nıın Serpmeye köyündeki evinde 9 Ekim 2014'te uğradığı silahlı saldırı sırasında ağır yaralanan ve ardından Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'ne kaldırılan Cengiz Tiryaki, 20 Ekim'de yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Tiryaki'nin hayatını kaybetmesinden 2 gün sonra 22 Ekim 2014'te Karlıova'da işe gitmek için evinden çıkan 4 çocuk babası HÜDA PAR üyesi Fethi Yalçın da (35) PKK'liler tarafından bir araçtan açılan ateş sonucu şehit olmuştu. (Nihat Kanat- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir