• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Başarılı öğrencilere bisiklet hediye edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından orta ile lise düzeyinde başlatılan, "Gözüm Kulağım EBA" projesi kapsamında düzenlenen öykü yarışmasında dereceye giren 24 öğrenciye düzenlenen törenle bisiklet hediye edildi.

Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, 750 öğrenci arasından 24 öğrencinin dereceye girdiğini söyledi.

Proje kapsamında EBA'ya ulaşımın yaygınlaşması hem işitme ve hem de görme engelli öğrencilerin de sisteme dahil olmasını istediklerini anımsatan Mete, "Bu aslında 750 öğrencimizin katılımıyla bir öykü yarışmasının da içerisinde yer aldığı bir farkındalık projesiydi. Projemizin önemli bir ayağı da görme ve işitme engelli öğrencilerimizin de sisteme dahil olduğu bir proje geliştirdik. Öğrencilerimizin yaptıkları bu içerikleri, engelli öğrencilerimizin de göreceği ve duyacağı bir ortamda oluşturmak istedik. Hatta sadece öğrenciler değil, isterlerse büyükler de bu öykülere ulaşabilecekler. Bu proje kapsamında düzenlenen öykü yarışmasında dereceye giren 24 öğrenciye bugün ödüllerini verdik. Ben emeği geçen herkese teşekkür ederim."dedi.

Törende konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de zamanın bilgi ve teknoloji zamanı olduğunu ve öğrencilerden bu zamanı çok iyi kullanmalarını istedi.

Bilginin aynı zamanda güç olduğunu ve gücün de insanı lider yapacağını ifade eden Şahin, engellilere önce eğitim, sağlık, istihdam ve ulaşım imkânı sağlayarak işe başladıklarını belirtti.

Şahin, "Bunda da kısmen başarılı olduk. Engelli kardeşlerimizin eğitimdeki engellerini kaldırmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Sosyal devletin verdiği avantajlarla engelli kardeşlerimizin önündeki engelleri kaldırmak için birçok hukuki ve fiziki engelleri kaldırdık. Onların hayatlarını kolaylaştıracak birçok projeler yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından, başarılı olan 24 öğrenciye bisikletleri verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir