• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
Muş`ta geleceğin bilim insanları yetişiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

MUŞ

Muş'ta açılan STEM ve Bilim Merkezinde öğrenciler, robotik kodlama, teknoloji ve tasarım konularında uygulamalı eğitim alıyor.

Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, yaptığı açıklamada, STEM'de öğrencilerin deneyerek, yaparak ve yaşayarak olayları görme şansına sahip olduklarını söyledi.

İlci, şöyle konuştu: "Öğrencilerimiz 'bende yapabilirim, bende yaptım' demenin şansını elde ediyorlar. Özellikle burada çocuklarımızın bilimsel ve teknolojik gelişmelerini görme, inceleme ve uzay konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlama anlamında ciddi bir merkez oldu. Burada öğrencilerimiz kendi imkanları ve yetenekleriyle bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bir pet şişeye tekerlek, motor takarak bir araç haline getirerek hayal güçlerinin ne kadar güçlü olduğunu gördük. Öğrencilerimizin kodlama ve yazılım noktasında eğitim almalarını sağlayıp temelden geleceğin mühendisleri, bilim insanı olarak yetişmelerini sağlayacağız." diye konuştu.

“ÇOCUKLARI TAMAMEN BİLİMSEL ÇALIŞMALARA YÖNLENDİRME VE ARAŞTIRMA İÇERİNDE OLMALARINI SAĞLIYORUZ”

STEM Proje Koordinatörü Ömer Sukenarı ise öğrencilerin genelde atık malzemelerden kendi hayal güçlerindeki araç gereçleri tasarladıklarını belirtti. 40 dakika derste durmak istemeyen öğrencilerin merkezde saatlerce ara vermeden çalıştığını kaydeden Sukenarı, "Merkezimizde fen, uzay yaşam odası, canlılar dünyası gibi bir çok alanımız var, öğrenciler burada derslerini destekleyen çalışmalar yaparak okulda başarılarını arttırmaktadır. Burada çocukları tamamen bilimsel çalışmalara yönlendirme ve araştırma içerinde olmalarını sağlıyoruz." diye konuştu.

AA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir