• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
4 Milyar 600 Milyon 423 Bin 286 Salavat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Mart ayı başında Van Peygamber Sevdalıları Platformu`nun öncülüğünde Van`ın sevilen radyosu Serhad FM`in başlattığı "Her Gül Bir Salavat Her Gün Bin Salavat" kampanyasında okunan salavatlar canlı yayın özel programıyla teslim edildi.
 
Daha önce 8 Nisan`da Sıhke Caddesi Altaylı parkında teslim edilmesi düşünülen salavatlar yağmur ve halkın yoğun talebinden dolayı 20 Nisana ertelenmişti. Ertelenen salavatlar canlı yayında teslim edilirken, halkın canlı yayın sırasında yoğun ilgisi dikkat çekti.
 
Abdulvahap Akkay ve Levent Dalgın`ın birlikte sunduğu program, Allah`a hamd ve Peygamberimize salavatla başladı. Peygamber efendimizden ve O`na yapılan salavatların öneminden bahsedilirken, sunucu Levent Dalgın yaptıkları bu salavat kampanyasıyla evlere bir rahmet ve tatlı bir rekabet getirdiklerini ve kendilerine anlatılan bir olayda bir dinleyicinin, "Eskiden eve giderken herkes televizyonu açıp bakarken, salavat kampanyasının başlamasından sonra eve gittiğimde kiminin elinde bir zikirmatik, kiminin elinde tesbih, kimi de parmağıyla salavat çekiyordu. Çocuklarıma ne yapıyorsunuz diye sorduğumda: baba kardeşim çok salavat getirmiş ben de onu bu hayırda geçmeye çalışıyorum" diye güzel bir olayı örnek verdi.
Bu kampanyaların bir başlangıç ve teşvik amaçlı olduğunu vurgulayan sunucu Abdulvahap Akkay ise salâvatların sadece Nisan ayına has olmadığını belirtirken, programa telefonla bağlanan bir dinleyici, "Nisan ayı boyunca Peygamber Sevdalıları Platformu ve Serhad FM sayesinde adeta asrı saadeti yaşadık" diyerek, platform yetkilerine ve Serhad FM ailesine teşekkürlerini sundu.
 
Program okunan salavatların hatim duasıyla teslim edilmesiyle sona ererken, konu hakkında görüştüğümüz Serhad FM Müdürü Cemalettin Ucak ise halkın yoğun teveccühünden dolayı kendilerine çok teşekkür ettiklerini belirtti.
 
Ucak ayrıca, "Bu gibi hayırlı işlerin sadece belirli bir aya özel olmaması gerekir. Nasıl ki, Allah ve melekler devamlı ona salât getiriyorsa bizler de onu dilimizden asla düşürmemeliyiz" ifadelerinde bulundu. (Fırat Arslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir