• DOLAR 32.47
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2451.231
  • ...
Ülke Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; yurdun büyük bir bölümünde aralıklarla beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Ankara, Eskişehir, Çankırı, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Kütahya, Bolu, Kastamonu, Karabük, Kırıklareli, Tekirdağ ve Edirne çevreleri ile İstanbul'un batı çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı: ülkeminin kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, iç kesimlerde kuvvetli olarak (30- 50 km/s) esmesi bekleniyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı
Yağışların; Ankara, Eskişehir, Çankırı, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Kütahya, Bolu, Kastamonu, Karabük, Kırıklareli, Tekirdağ ve Edirne çevreleri ile İstanbul'un batı çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar v.s.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması istendi.

Bölgelere Göre Hava
Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Kırıklareli, Edirne, Tekirdağ, Balıkesir çevreleri ile İstanbul'un batı çevrelerinde, öğle saatlerinden sonra Bursa ve Bilecik çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.
Ege: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve iç kesimleri ile sabah saarlerinde İzmir çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.
Akdeniz: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile gece saatlerinden sonra Adana çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri ile öğle saatlerinden sonra Kuzey ve doğusunun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Ankara, Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.
Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Bolu, Kastamonu ve Karabük çevrelerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.
Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz ve Giresun çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Trabzon, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ve gece saatlerinden sonra Rize çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
Doğu Anadolu: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Malatya, Ardahan, Kars ve Ağrı çevreleri, akşam saatlerinden sonra Erzincan ve Tunceli çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu zamanla bölgenin genelinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı İllerde Beklenen Hava
Ankara: Gökgürültülü sağanak yağışlı (9/22)
İstanbul: Gökgürültülü sağanak yağışlı (13/20)
İzmir: Çok bulutlu ( 14/22)
Bursa: Gökgürültülü sağanak yağışlı (12/21)
Konya: Çok bulutlu (8/22)
Adana: Çok bulutlu (14/23)
Mersin: Çok bulutlu (16/21)
Diyarbakır: Çok bulutlu (6/23)
Batman: Parçalı bulutlu (6/24)
Şanlıurfa: Parçalı bulutlu (12/24)
Gaziantep: Parçalı bulutlu (9/22)
Mardin: Parçalı bulutlu (11/20)
Van: Çok bulutlu (3/15)
Bingöl: Çok bulutlu (6/20) (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir