• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Servis olmadığı için 5 kız öğrenci okula gidemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Merkeze bağlı Ağartı (Sahak) köyünün Kamışlı (Qamışlı) mezrasında yaşayan 5 kız öğrenci, Ağartı köyüne kadar gelen okul servisinin köye 3 kilometre uzaklıkta olan mezralarına gelmemesinden dolayı, 2 haftadır okula gidemiyorlar.

Veliler, Milli Eğitim İl Müdürlüğüne müracaat ettiklerini ancak 5 öğrenci için mezraya servis gönderemeyecekleri cevabını aldıklarını söylerken öğrenciler bir an önce okullarına kavuşmak istiyorlar.

Öğrencilerinin 2 haftadır eğitimden geri kaldıklarını söyleyen veliler, çocuklarının arkadaşlarından geri kalmaması için mezralarına biran önce taşımalı eğitim için servis verilmesini istiyorlar. Öğrenciler ise, eski ders kitaplarını alarak oyun oynayıp ders çalışıyorlar.

"Biz kızlarımızı okula gönderiyoruz bu sefer devlet bize destek olmuyor"

Velilerden Muzaffer Aydemir, yetkililere çağrıda bulunarak şöyle konuştu: "Benim 6'ncı sınıfa giden bir öğrencim var. Bizim mezraya servis verilmediği için öğrencilerimiz okula gidemiyor. Milli Eğitimin yaptığı bu yanlışlığın düzeltilmesi gerekir. Validen buna el atmasını istiyoruz. 2 haftadır öğrenciler ders başı yapmış ama bizimkiler geride kalıyorlar. Bu yanlış düzelsin diye buradan Vali Bey'e ve Milli Eğitim Müdürlüğüne sesleniyoruz. Bizim çocuklarımız da yazıktır. Biz kızlarımızı okula gönderiyoruz, bu sefer devlet bize destek olmuyor. Bizim imkânlarımız olmadığı için de her gün okula götürüp getiremiyoruz." ifadelerini kullandı.

Velilerden İlhami Özcan ise, öğrencilerin konulardan geri kaldığını belirterek, "Benim de 7'nci sınıfa giden iki öğrencim var. 2 haftadır ders başlamış fakat servis olmadığı için okula gidemiyorlar. Oyun oynayıp eski ders kitaplarından çalışmaya çalışıyorlar. Milli Eğitimden bu sorunu çözmelerini istiyoruz." dedi.

Ortaokul 7'nci sınıfa gittiğini kaydeden Berivan Özcan, mezralarına taşımalı eğitim için araç verilmediğini belirterek, "Bunun için ben iki haftadır okula gidemiyorum. Ben büyük bir ressam olmak istiyorum. Benim ressam olmam için de okumam lazım. Milli Eğitim'den bizim sıkıntımızı çözmelerini istiyoruz." diye konuştu.

"Bir an önce okuluma kavuşmak istiyorum"

6'ncı sınıf öğrencisi Zehra Aydemir de okula gitmek istediğini aktararak şöyle konuştu: "Bunun için de bizim köye servis gelmesi gerekir. Bu sorunu Milli Eğitim'in çözmesi gerekir. Araç olmadığı için iki haftadır okula gidemiyorum. Bir an önce okuluma kavuşmak istiyorum."

Senem Özcan derslerinden geri kalmak istemediğini söyleyerek, "Ben okumak istiyorum. Servis olmadığı için de İki haftadır okula gidemiyorum. Milli Eğitim'den servis göndermesini istiyoruz. Milli Eğitim diyor ki kızlar okusun ama biz onlar servisi göndermedi için okuyamıyoruz." şeklinde konuştu.

"Eski kitaplardan ders çalışıyoruz"

Hatice Özcan da eski ders kitaplarından ders çalıştıklarını belirterek, "2 haftadır buraya servis gelmediği için okula gidemiyoruz. Bizlerde toplanıp burada eski kitaplardan ders çalışıyoruz. Bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımız hep ders çalışıyorlar fakat buraya servis gelmediği için biz 2 haftadır derse gidemiyoruz. Buralarda oturuyoruz, okula gitmediğimiz içinde konulardan geri kalıyoruz. Bir an önce servis sorunun çözülüp okulumuza kavuşmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir