• DOLAR 32.507
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2452.139
  • ...
Köprü İçin Verilen Sözler Yerine Getirilsin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Çınar ilçesi Bulutçeker (Kubik) köyü yakınlarından geçen ve köyü ikiye bölen iki çay, köy sakinlerini zor durumda bırakıyor.
Köyün karşı tarafından bulunan öğrencilerin yanı sıra köylülerin karşı tarafta bulunan arazilerine gidemediğini ve hayvanlarını meraya götüremediğini ifade eden köy sakinleri, köprü yapılmasını talep etti.

 

Başta köy muhtarı olmak üzere köylüler sakinleri, siyasilerin köprü için kendilerine söz verdiğini hatırlatarak verilen sözlerin yerine getirmesini istedi.

 

Geçimlerinin tarım ve hayvancılık üzerine olduğunu ifade eden köy muhtarı Salih Emre, "Bazen haftalarca, aylarca karşı tarafa hayvanlarını meraya götürüp otlatamıyoruz, tarlalarımıza gidemiyoruz, çocuklarımız bazen bir hafta iki hafta okula gidemez duruma geliyor" dedi.

 

Özellikle kış ve ilkbahar mevsiminde daha çok mağdur olduklarını ifade eden köy muhtarı Emre ve köyün illeri gelenleri; Aydın Kaçan, Mustafa Akbaş, Sinan Akbaş ve Ramazan Kaçan, 1996'dan bu yana çay üzerinde bir köprü yapılması için her yıl dilekçe verdiklerini ama şimdiye kadar kimsenin seslerini duymadığını ve taleplerine kulak verilmediğini söyleyerek serzenişte bulundu.

 

Mağduriyetlerinin giderilmesi talebinde bulunan köy halkı, "Seçimlerden önce Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile beraberindeki milletvekilleri, Mehmet İçten, Galip Ensarioğlu ile Mehmet Süleyman Hamzaoğulları köyümüze gelip mağduriyetimizi yerinde gördüler. Bu konuda yani çayın geçtiği yerde bir köprü ve kanalizasyon yapacaklarına dair köylülerin huzurunda bize söz verdiler" dedi.

 

Köy halkı, seçim döneminde kendilerin oy isteyen siyasilerin seçimden sonra kendilerini sormadığını belirterek, verilen sözlerin yerine getirmesini istedi. (Osman İçli - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir