• DOLAR 32.44
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.494
  • ...

Kurtulmuş, AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı tarafından öğretmen evinde düzenlenen basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin kur dalgalanmalarına ilişkin önlemlerin ne zaman hayata geçeceği sorusunu Kurtulmuş, şöyle yanıtladı:

"Maalesef karşı karşıya kaldığımız mesele, bir uluslararası sistemin içindeki bazı güç odaklarının Türkiye'ye karşı açık bir saldırısıdır. Adını böyle koymak lazım. Dolayısıyla burada hepimizin bir dayanışma içinde olması gerekiyor. Bu süreçte 'Nasılsa kurlar yükseldi, biz de bunu fırsat bilelim' diyerek, fırsatçılık yapan kimsenin yaptığı fırsatçılık, yanına kar kalmayacaktır. Bu kadar açık söylüyorum. Ricamız, bu tür fahiş fiyatlarla piyasayı bir şekilde bozan, zehirleyenlere karşı ilgililere başvurularınızı yapın. Çünkü bu dalga, geçecek. Bizim bu süreçte yapmamız gereken, tezgahı dağıttırmamak. Yani fabrikalar, çiftlikler, kesimhaneleri dağıttırmayacağız. Fahiş fiyatla satanlara sormak lazım, Allah korusun bu tezgahlar dağıldığında kime satacaklar? Onların da menfaatine değildir bu. Bir taraftan fahiş fiyattan satanlar, bir taraftan 'daha da pahalansın' diye stokçuluk yapanlar, Türkiye'nin yüz karasıdır. Böyle milli bir mücadele verdiğimiz dönemde, bunların tolere edilmesi, bunlara müsamaha gösterilmesi mümkün değildir."

Kurtulmuş, ilgili bakanlıkların bu konuya ilişkin hassas çalışmalar yürüttüğünü dile getirerek, "Tespit edilen stokçular ya da fahiş fiyatlarda satanlar hakkında yasal işlemler yapılıyor. Gerekirse bu tedbirler daha da ağırlaştırılır. Mühim olan milletimizin üretim gücünün korunması, tezgahının dağıttırılmamasıdır. Bunu sağlayacak fiyat spekülasyonlarına Türkiye, asla göz yumamaz." ifadesini kullandı.