• DOLAR 34.547
  • EURO 36.015
  • ALTIN 3005.461
  • ...
TEKNOFEST İstanbul`un ardından
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ ANALİZ

İstanbul Yeni Havalimanı`nda 20-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, THK`nın süpersonik akrotimlerinin gösteri uçuşu ile sona erdi.

Havacılık ve uzay alanlarında yapılan etkinliklerle toplumun ve gençlerin bu alanlara ilgisini ve sevgisini artırmak amacıyla düzenlenen festivalde birçok etkinlik gerçekleştirildi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar`ın öncülüğü ile gerçekleştirilen festival; Bayraktar`ın daha önce de ısrarla vurguladığı gibi havacılık, uzay ve teknolojisi alanlarında Milli Teknoloji Hamlesi'ni hayata geçirmeye katkı sunmayı hedefleyen bir adımdı.

TEKNOFEST İstanbul Türkiye`nin gençlerinin bu teknolojileri geliştirmede lider olmalarına vesile olmalarına hizmet eden bir organizasyondu.

Festivalde Türkiye tarihinde ilk kez roket yarışması düzenlendi.

Binlerce öğrencinin İstanbul'dan şehir dışından ve birkaç bin kişinin de yurt dışından katıldığı TEKNOFEST havacılık, uzay ve teknoloji alanlarında özellikle genç nesillerin ilgisini çekmeyi başardı.

Festivalde düzenlenen teknoloji yarışmalara 750 takım ve 2 binin üzerinde yarışmacı katıldı.

Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmaları, yine Türkiye`nin milli teknoloji hamlesi hedefinde önemli rol oynayan kuruluşlardan ASELSAN, Baykar, BMC, İGA, İSBAK, Roketsan, TAI, TÜBİTAK ve Türksat`ın paydaşlığında gerçekleştirildi.

ASELSAN; İHA Destekli İnsansız Kara Aracı, İnsansız Sualtı Sistemleri ve Robotik Fetih 1453 Yarışmaları'nın, Baykar; Savaşan İHA, Sürü İHA, Baykar ve TAİ Yapay Zeka Yarışmaları'nın, İGA; Model Uçak, İSBAK Robotaksi ve İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması'nın, Roketsan; Roket, TÜBİTAK İHA ve Türksat Model Uydu Yarışması'nın paydaşlığını yaptı.

12 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları ile gençlerin kendi teknoloji projelerini geliştirmesi ve üretmeleri desteklendi.

TEKNOFEST kapsamında düzenlenen HackIstanbul 2018 CTF ile Türkiye, dünya çapında bir yarışmaya ev sahipliği yaptı.

Farklı büyüklüklere ve görevlere sahip çok sayıda özel uçak festival alanında sergilendi.

Festival alanında, belirli sayıda ziyaretçinin deneyimleyebileceği rüzgâr tüneli ve planetaryum yer aldı. Ziyaretçi deneyimi kapsamında, teknoloji şirketleri, stantlarında özel teknolojik ürün ve hizmetlerini ziyaretçilere sundu.

Çocuk ziyaretçilere yönelik, 3D printerlar içeren teknoloji atölyeleri ve eğitici atölyeler düzenlendi.

TEKNOFEST ayrıca dünyanın en hızlılarının yarıştığı Dünya Drone Kupası'na (World Drone Cup) sahipliği yaptı.

Türkiye`nin startup/teknoloji girişimleri için bölgesel bir merkez olma hedefine yönelik önemli bir adım olan Take-Off Uluslararası Girişim Zirvesi, Türkiyeli girişimciler ve yatırımcılarla uluslararası teknoloji girişimlerini ve yatırımcılarını bir araya getirdi.

Take-Off, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından, İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu desteğiyle düzenlendi.

Katılımın ücretsiz olduğu festival, Türkiye'nin, milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi yolunda katkı sunacak önemli bir adımdı.

Türkiye'den, Ümmete umut olacak bu tür teknolojik adımların; daha güçlü, daha kuşatıcı ve gereksiz şov ve gösterilerden daha çok arınmış bir şekilde atılması beklenmekte.

Fakat tüm bunlara rağmen festival organizasyonunun başarılı olduğunu vurgulamak gerekli.

Bu haberler de ilginizi çekebilir