• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bakan Ersoy: Dörtlü sinerjiyle turizm hareketliliği başlayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyarbakır ve Mardin'de sürdürdüğü temaslarının ardından Şanlıurfa'ya geçti.

Bakan Ersoy'u Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydili, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Şanlıurfa milletvekilleri ve vatandaşlar karşıladı.

Şanlıurfa merkezde temaslarına başlayan Bakan Ersoy, Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzelerini gezdikten sonra, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne giren ve tarihin sıfır noktası olarak bilinen Göbeklitepe'yi gezerek bilgi aldı.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, tarihin sıfır noktası olarak bilinen Göbeklitepe'de kazı çalışmalarını devam ettiğini ve çevre korumanın yapıldığını ifade etti.

Turizmin daha çok hareketlenmesi için Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep'i kapsayan bir programın hazırlandığını söyleyen Bakan Ersoy, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz daha önceki etaplarda da açıkladığım gibi Diyarbakır merkezde dörtlü bir bölge oluşturuyoruz. Bunlardan ikincisi Mardin, üçüncüsü Şanlıurfa ve dördüncüsü de Gaziantep olacaktır. Bu dörtlü mekanizma içerisinde buralara yeni bir turizm programı tanıtımı ve yatırım programı hazırlıyoruz. Göbekli Tepede buna sebep olan n önemli noktalardan biridir. Bu dörtlünün yarattığı sinerji ile buraya yeni bir turizm hareketi başlayacaktır ve turizm yatırımcılarının da dikkatlerini çekecektir. Biz zaten yatırımlara ve bakanlık olarak öncü olacağız. Burayı geleceğe çok açık bir bölge olarak görüyorum."

Göbeklitepe'nin 2 ayda yaklaşık 40 bin turisti ağırladığını ifade eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise "Şanlıurfa buranın bereketinden büyük ölçüde istifade edecek. Bu yıl misafir ağırladı ve 2 ay içerisinde yaklaşık 40 bin misafir ağırladı. Kültür ve Turizm Bakanlığının oluşturduğu sinerji ile beraber Şanlıurfa yabancı turistinde ilgi gösterdiği bir şehir olacaktır." şeklinde konuştu.

Buradan ayrılan Bakan Ersoy, Şanlıurfa'da sürdüreceği temaslarının ardından yarın Gaziantep'e geçeceği öğrenildi. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir