• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Takunya ustasının 65 yıllık bisiklet tutkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çocukluğundan bu yana bisiklet tutkunu olan 70 yaşındaki takunya ustası Osman Çakmak, 5 yaşından itibaren bisiklete binmeye başladı. İlerleyen yaşına rağmen bisiklete binmekten vazgeçmeyen ve 65 yıldır hayatın her alanında bisiklet kullanan Çakmak, sağlığını tutkunu olduğu bisiklete borçlu olduğunu belirtiyor.

5 çocuk ve 25 torun sahibi Çakmak, ilerlemiş yaşına rağmen gün içerisinde istediği yerlere bisikletiyle gidip geliyor. Her gün kilometrelerce bisiklet kullanan Çakmak, kent merkezine de bisikletle giderek ihtiyaçlarını karşılıyor.

Bisiklet tutkusunun çocukluğundan beri başladığını ve 65 yıldır bisiklet kullandığını belirten Çakmak, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlığı el verdiği müddetçe bisiklet kullanacağını söyledi.

Takunyacılık mesleğinin Gaziantep'teki son temsilcilerinden olan Çakmak, günlük yaşamın içerisinde tamamen bisiklet kullandığını, ilk bisikletini 5 yaşında aldığını ve çocukluğundan beri pedal çevirdiğini belirtti.

Sağlıklı kalmasını bisiklete borçlu olduğunu anlatan Çakmak, "65 yıldır ben bu bisiklete meraklıyım ve kullanırım. Gece-gündüz demez bisiklet kullanırım. Hayatımı ve sağlığımı bu bisiklete borçluyum. Ben bisiklete bindikçe dinç kalıyorum. Bisiklet aynı zamanda benim için bir spordur. Herkesin de bisiklete binmesini tavsiye ederim. Özellikle de benim yaşımdaki insanlar da bisiklet kullansınlar." dedi.

"65 yıldır bisikletimi bırakmadım"

İlk bisikletini 5 yaşında aldığını anlatan Çakmak, "Yaşım 70 yani 65 yıldır ben bisiklet kullanıyorum. 65 yıldır bisikletten vazgeçmedim, bisikleti kullanırım. Küçük yaştayken bisiklet merakım başlamış. Benim bu merakım 65 yıldır devam ediyor. Ben 65 yıldır bisikletsiz hayatımı sürdürmedim, hayatımı bisikletle sürdürüyorum. Herkese tavsiye ederim. Özellikle de benim yaşımda olanlara bisikleti tavsiye ederim. Benim yaşımda olanlar bisiklet kullansınlar. Bisiklet kullanmak çok muazzam bir spordur." ifadelerini kullandı.

"Bisiklet insan sağlığı için çok büyük bir tamamlayıcı"

Yaşamın içerisinde bazen yerine ve ihtiyaca göre araç da kullandığını, ancak şartlar el verdikçe bisikleti daha çok kullandığını belirten Çakmak, "Gençlik döneminde güzel bir bisikletim vardı. İçimde bisiklete karşı bir sevgi vardı.  Tabi gençlik döneminde bisiklet kullanmak daha güzeldi. O gün bugündür ben bisikletten vazgeçmem, kullanırım. Yerine göre araç da kullanıyorum ama benim yanımda bisiklet daha bir başkadır. Bisikletin hiçbir sorunu yok. Bisikletin spor avantajları var.  Bisiklet insan sağlığı için çok büyük bir ikmaldir."şeklinde konuştu.

"Her yere bu bisikletle gidiyorum"

Şu anda kullandığı bisikletini 20 yıl önce Almanya'dan getirttiğini belirten Çakmak, "Yaklaşık 20 yıldır bu bisiklete biniyorum. O dönem bin marka almıştım. Bu bisikletin özelliği Avrupai olmasıdır. Sağlam olduğu için 20 yıldır kullanıyorum. Her yere bu bisikletle gidiyorum. Bisikletim benim elim, ayağım ve bisikletsiz hiçbir yere gitmiyorum. Bisiklete bindikçe mutlu oluyorum. Kendimi ise sağlıklı ve dinç hissediyorum." diye konuştu.

"Gücüm olduğu müddetçe bisikletten vazgeçmem"

İlerlemiş yaşında bisiklete bindiği için kendisini garipseyenlerin de olduğunu belirten Çakmak, "Beni garipseyenleri hiç dinlemiyorum. Benim için önemli olan sağlığımdır. Çünkü ben bu bisikletimle sağlık kazanmışım. İnşallah gücüm kuvvetim olduğu müddetçe de bisikletten vazgeçmem. Garipseyenler oluyor ama ben onları hiç duymuyorum. Benim için önemli olan sağlığımdır. Hayatım bisikletle geçti. Şimdi birilerinin garip görmesi ile ben bu tutkumdan vazgeçmem." diye belirtti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir