• DOLAR 32.462
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2440.71
  • ...

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 106 sayılı kararla, yabancıların Türkiye vatandaşlığına geçişiyle ilgili düzenlemelerde, mali ve yatırım kriterleri açısından bazı kolaylıklara gidildi.

Yönetmelik ile yabancıların Türkiye vatandaşlığını kazanabilmesi için sabit sermaye yatırımı 2 milyon dolardan 500 bin dolara, taşınmaz mal edimi yoluyla vatandaşlık kazanılabilmesi için öngörülen tutar 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürüldü.

Belirli miktar mevduatı üç yıl süreyle Türkiye bankalarında tutma şartı veya devlet borçlanma araçlarının alımı suretiyle vatandaşlık kazanılabilmesi için öngörülen tutar sınırı ise 3 milyon dolardan 500 bin dolara indirildi.

Yeni düzenlemelere göre, gayrimenkul yatırım fonu katılma payı veya girişim sermayesi yatırım fonu katılma payı alınmasında öngörülen tutar sınırı 1,5 milyon dolardan 500 bin dolara, ayrıca istihdam oluşturma yoluyla vatandaşlık kazanılabilmesi için öngörülen istihdam miktarı sınırı ise 100 kişiden 50 kişiye düşürüldü.

Yönetmeliğe göre bu parasal değerlerin belirlenmesinde Merkez Bankası'nın efektif satış kurunun yanı sıra çapraz döviz kuru da esas alınacak. (İLKHA)