• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan beraberindeki heyetle Van'ın Beşyol esnafını ziyaret ederek esnafın sorun, sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Tasan, esnafın zor günler geçirdiğini belirterek, "Yerli üretim çok az. Acilen yerli üretime ağırlık verilmeli. Gerekirse devlet bu konuda yerli üretim yapan firmalara kolaylık sağlamalı ve üretim yapmaları konusunda önünü açmalıdır. Yerli üretim olmadan bu krizden çıkmak çok zor." dedi.

"Piyasada ciddi bir denetim açığı var"

Mevcut piyasada ciddi bir denetim açığının bulunduğunu belirten Tasan, "Fırsatçılar meydanda cirit atıyorlar, istedikleri ürünlere istedikleri kadar fiyat biçebiliyorlar. Bu da gösteriyor ki ciddi bir denetim açığı var. Türkiye'deki ekonomik kriz, ürün fiyatlarının bu kadar fahiş fiyatlara yükselmesini gerektirecek bir boyutta değildir. Her ürünün fiyatı denetlenmeli ve adil bir fiyat ile satışa sunulmalıdır." şeklinde konuştu.

"Piyasaları kilitlemek isteyen karanlık eller var"

Vadeyi kapatan ve mal alım-satımını durduran firmalara tepki gösteren Tasan "İki taraflı bir dayanışma ile ekonomik krizi atlatabiliriz. Mal alım-satımı durduran firmaların zararı varsa gerekli mercilerle bu iş çözülmeli. Alım-satım durdurulduğunda piyasada bir tedirginlik oluşur ve halkın umudu kırılır. Piyasayı kilitlemek isteyen karanlık eller var. Bu süreçte yapılan her hata düşmanın eline koz verir." ifadelerini kullandı.

"Devlet kurumlarındaki israfın önüne geçmeli"

Devlet kurumlardaki israfa da değinen Tasan, son olarak şunları söyledi: "Devlet, bütün fedakârlığı özel sektörden bekleme yanlışından vazgeçmeli. Taşın altına ilk önce kendisi elini sokabilmeli. En büyük israfın devlet kurumlarında olduğu gün gibi aşikârdır. Resmi kurumların istisnasız hepsi sıkı bir denetime tabi tutulup israfın önüne geçilmeli." (İLKHA)