Erdem(li)
Karunca bir biriktirmenin firavunca bir yönetmenin içselleştirdiği şu dünyada erdemli insanlara ne kadar da ihtiyaç duyduğumuz aşikardır
Ne kadar da hoş bir kelime değil mi? Erdem… Ağızdan çıkınca yorulmuyorsun, kulağa gelince sıkılmıyorsun. Kısaca erdem ahlakça övülen, dürüst, gayretli, faziletli, güvenilir vb anlamları taşıyan tek bir kelime. Ama bu kelime bir ailenin bir bir toplumun bir memleketin hem temeli hem duvarları hem de çatısıdır.
Çünkü toplum demek insan (birey) demek eğer bir insanda erdem dediğimiz etik değer yok ise o toplum da adalet kavramını, fedakarlığı alçak gönüllülüğü, saygı-sevgiyi göremezsiniz. Zaten Allah(cc) kendi kitabında birçok yerde değinmiştir. “Müminler arasında öylesi var ki Allah’ın huzurunda verdiği sözü yerine getirir. Kimi ahitlerini yerine getirmiştir. Kimi de vazgeçmeden ahitlerini yerine getirmeyi beklemektedir.” (Ahzab: 23) Ayette sözünde durmanın ve sabretmenin erdemli insanlara has olduğu dile getirilmiştir. Ve bu dile getiriş sadece Kuranı kerimde değil ,bugüne kadar gelmiş geçmiş bütün kutsal kitaplarda olmuştur.Hatta ve hatta diyebiliriz ki bütün Peygamberlerin ortak özelliğidir. Ünlü bir düşünürün dediği gibi “Erdemli insanlar kazancı ve iktidarı gördüklerinde adaleti düşünürler”
Ve bende buna mütakiben diyorum ki erdemli insanlar başkalarına şirin gözükmek için inanmadığı değerleri savunmazlar! Doğru birdir hak birdir ve bugün baktığımızda küçük bir menfaat için kardeşine ihanet edenlerin, kabilce bir bencilliğin, belamca bir ilmin, karunca bir biriktirmenin firavunca bir yönetmenin içselleştirdiği şu dünyada erdemli insanlara ne kadar da ihtiyaç duyduğumuz aşikardır…
Ne mutlu erdem sahibi yiğitlere…
Mehmet Durmaz / Şanlıurfa – Yaş: 21
Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.
Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfadan az olsun. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.