• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
"Karma eğitim fıtrata terstir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'da karma eğitim sistemine tepki gösteren emekli vaiz Ahmet Doğan ile Gazeteci Bilal Karadağ, bu uygulamadan vazgeçilmesi çağrısında bulundular.

"Karma eğitim İslam fıtratına ters olan bir eğitim sistemidir. Bizler bunu çok acı bir şekilde yaşadık." diyen emekli vaiz Ahmet Doğan,  "İnsanlar kendi hemcinsleri ile ders gördüğü zaman daha rahat konularını açabiliyor, kendini ifade edebiliyor. Fakat karma eğitim uygulaması olduğu zaman sormak istedikleri soruları sormama gibi bir duruma da düşebiliyorlar." ifadelerini kullandı.

 Karma eğitimi savunan kesimlerin amaçlarının karma eğitim olmadığına vurgu yapan Doğan, "Bunların amaçları Türkiye'nin gidişatını bozmaktır. Zaten her vesile ile seslerini yükselterek bazı yanlışları zorla dayatmaya gayret ediyorlar. Artık bunun modası geçmiştir. Böyle bir yol denemelerine gerek yoktur. İnşallah bu karma eğitimin zararlarından milletimiz kurtulmuş olacaktır." dedi.

Gazeteci Bilal Karadağ ise karma eğitimin yanlış bir uygulama olduğunun altını çizerek, "Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana karma eğitim verilmektedir. Ferasetli düşünüldüğünde karma eğitim, toplumu yozlaştıran bir eğitim modelidir. Avrupa'daki ülkeleri dahi karma eğitim konusunda ele aldığımızda bazı ülkelerin okullarında karma eğitime son verdiğini görmekteyiz. Dolayısı ile karma eğitimin ne toplumumuza ne de inancımıza ne de eğitimize bir hayrı yoktur. Hükümetimizden temennimiz biran önce karma eğitime son verilmesidir. Kızlı erkekli okullar toplumumuza model olacağı kanısında değilim. Kızların ve erkeklerin ayrı ayrı eğitim almalarını temenni ediyorum." diye konuştu. (Cemil Özdaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir