• DOLAR 32.468
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2436.26
  • ...
Tekbirlerimize kurşunla karşılık verdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmada, Akıncı Üssü'nden havalanan uçakların bombalamasının yanı sıra darbe sanığı askerlerin ateş etmesi sonucu şehit düşenlerin yakınları ile saldırılarda yaralananlar, müşteki sıfatıyla beyanda bulundu.

Darbecilerin kontrolündeki F16'dan atılan bombalar nedeniyle yaralandığını belirten Özel Harekat Başkanlığı'nda görevli polis memuru Arif Karagöz, darbe girişiminde yer alan herkesten şikayetçi olduğunu ifade etti.

Akıncı Üssü lojmanlar nizamiyesinde bir grup vatandaşla darbecileri protesto ettikleri sırada üzerlerine açılan ateş sonucu yaralanan Cafer Akın ise sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek davaya katılma talebinde bulundu.

Darbe girişiminde yer almamaları için nizamiyedeki askerleri ikna etmeye çalıştıklarını anlatan Akın, bu çabalarına rağmen askerlerin kendilerini dikkate almadıklarını dile getirdi.

Ellerinde Türkiye bayraklarıyla tekbir getirdiklerini, bunun dışında askerleri tahrik edecek bir davranışta bulunmadıklarını anlatan Akın, "İstiklal Marşı okuyarak, tekbirler getirerek tepkimizi demokratik bir şekilde ortaya koyduk. Bize gösterdikleri çizgiyi geçmedik, bir taşkınlık yapmadık. Daha doğrusu üzerimize yaylım ateşi yapılacak bir davranışta bulunmadık." diye konuştu.

Müşteki Serkan Tuna, sabah ezanı okunduğu sırada bir askerin, "Gidin namazınızı kılın ve dağılın yoksa hepinizin öğle vaktine cenaze namazı kılınacak." diyerek tehdit ettiğini söyledi. Tuna, "Nizamiyedeki askerleri ikna etmeye çalıştık ama çabalarımız sonuç vermedi. Sivillerin bulunduğu taraftan askerlerin olduğu bölgeye ateş eden olmadı, nizamiyeden bize ateş edildi. Yüzleri maskeliydi." dedi.

Duruşmaya beyanların alınmasıyla devam ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir