• DOLAR 32.585
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2460.319
  • ...
11 yıl sonra hacı olmanın sevincini yaşıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ta ikamet eden Süleyman Yalçın (67) Safiye Yalçın (61) çiftçi, İnzar Turizm Hac ve Umre Organizasyonu aracılığıyla 2007'de hac farizasını yerine getirmek için başvuruda bulundu. Aradan geçen 11 yılın ardından isimleri çıkan Yalçın çifti, kutsal topraklardan gidip hacı olmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Başvuru yaptığında sağlık durumu iyi olan Süleyman Yalçın, geçen süre zarfında yaşlılığın etkisi ile hac vazifesinde zorlandığını dile getirdi. Kutsal topraklarda hac vazifesini sağlık durumu nedeniyle güçlükle yerine getiren 67 yaşındaki Yalçın, tek hayalinin gerçekleştiğini anlattı. Hac için kayıt yaptırdığında sağlık açısından durumunun iyi olduğunu belirten Yalçın şimdi ise şeker, tansiyon, parkinson ve kalp rahatsızlığı olduğunu söyledi.

Dün hacdan geldiğini anlatan Yalçın, şimdiden kutsal toprakları özlediğini söyleyerek, genç iken kutsal toprakları gitme tavsiyesinde bulundu. Yalçın, "Şimdi 11 yıl evvel, Hac'a gitmek için eşimle beraber adımızı yazdırmıştım. Nasibim çıkmadı, bu sene çıktı. Eşimle beraber kutsal topraklara gittik, gördük. İnsan daimi o kutsal topraklarda olmayı istiyor. Gittik geldik, çok güzel geçti. Her şeyimizi yerine getirdik ve hacı olduk. Mekke, Medine, kutsal toprakları gördük. Hazreti Muhammed sallallahu aleyhisselam nail olduğu tepeyi de gördük. Bütün ziyaret yerlerini de gördük. 2 aya yakın 50 gün orada kaldık. Görmediğimiz yer kalmadı çok mutluyuz. Bir kez daha nasip olup gidersek daha da seviniriz. İmkân olursa yine gideriz. İnsan genç iken haca gittiğinde ibadetlerini daha iyi yerine getirir. Yaşlandıkça insan biraz zorlanır. Tavaf etmek öyle kolay değildir. Genç iken kuvvet daha yerindedir. Genç iken kutsal toprakları daha çok gezilir. Benim tavsiyem, genç iken gitseniz daha iyidir. Ben dün geldim, şimdiden kutsak toprakları özledim. Yaşlı iken değil, genç iken gidelim." şeklinde konuştu. (Ahmet Uçar - İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir