• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
israil askerleri uyuşturucu ticareti yapıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejiminin eli kanlı askerleri uyuşturucu ticareti yapmaktan gözaltına alındı. Siyonist rejim ordusu tarafından yürütülen soruşturmada uyuşturucu kullandığı ve ticaretini yaptığı tespit edilen 35 İsrail askerinin gözaltına alındığı bildirildi.

Rejim ordusundan yapılan açıklamaya göre, soruşturma kapsamında uyuşturucu ticareti yapan veya kullanan 35 asker gözaltına alındı.

Açıklamada, uyuşturucu nedeniyle gözaltına alınan askerlerden büyük bir bölümünün rütbesiz olduğu kaydedildi.

Soruşturma kapsamında bazı sivillerin de gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, "Bu adım İsrail ordusundaki askerler arasında uyuşturucunun yasaklanması için alınan önlemlerin parçasıdır." ifadelerine yer verildi.

Gözaltına alınan askerlerin ilerleyen günlerde askeri mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

İşgal askerlerinin yarısından fazlası uyuşturucu kullanıyor

İsrail Uyuşturucuyla Mücadele Kurumunun (IADA) haziran ayında yayımladığı araştırmada, İsrailli askerler arasında uyuşturucu kullanımının giderek yaygınlaştığına işaret edilmişti.

Araştırmada, geçen yıl İsrail ordusunda görev yapan askerlerin yüzde 54,3'ünün en az bir defa uyuşturucu madde kullandığına dikkat çekilmişti.

Uyuşturucu müptelası bu ordu zaman zaman Filistin halkına karşı şiddet eylemlerine kalkışıyor ve kadın, çocuk, yaşlı ayırımı yapmadan Filistinlileri katlediyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir