• DOLAR 32.588
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2459.205
  • ...
İzinsiz meyve aldığı bahçenin sahibine not bıraktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde izinsiz girdiği bahçeden Antep fıstığı alan bir kişi, 5 lira ve bir de "Bir avuç fıstık aldık, helal edin" şeklinde not bırakarak bahçe sahibinden helallik istedi. Aldığı bir miktar fıstığın parasını bahçedeki ağaca bir not ile birlikte bırakan vatandaşın bu davranışı bahçe sahibini duygulandırdı.

Olay Şehitkamil ilçesi Bilek (Güreniz köyü) Mahallesi'nde meydana geldi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir çiftçi, fıstık bahçesine girdiğinde fıstık ağacının üzerine bırakılmış para ve not gördü. Notu okuyan bahçenin sahibi, çiftçilik hayatında ilk kez böyle bir olay ile karşılaştığını ve çok duygulandığını söyledi.

Dün bahçesine geldiğinde para ve notla karşılaştığını belirten bahçe sahibi, "Kağıdı ve parayı görünce merak ettim. Kağıdı okuyunca 'Bir avuç fıstık aldık, helal edin' demiş. Bu olay karşısında gururlandım ve duygulandım. Parayı ve notu ağaçtan alarak bunu çevremde fıstık toplayan işçilerine gösterdim. Memleketimde böyle insanların olması beni mutlu etti. Şahsın kendisine ne kadar topladıysa helal ediyorum." dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir