• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Amacımız toplumu halk sağlığı konusunda bilinçlendirmek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl 03-09 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası, Mardin'de Sağlıklı Hayat Merkezi önünde kurulan panayırda kutlandı.

Panayırın açılışına; Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Saffet Yavuz, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Hidayet Bakaç, Kurum Müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte konuşan Mardin İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Saffet Yavuz, tüm ilçelerde 9 Eylül'e kadar düzenleyecekleri çeşitli etkinliklerle toplumu halk sağlığı konusunda bilinçlendirmesini sağlama olduğunu söyledi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi kendileri de Mardin'de Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri düzenlediklerini söyleyen Yavuz, şöyle devam etti:

"Kaymakamımız, Kurum amirlerimiz ve halkımızın yoğun katılımıyla etkinliği gerçekleştiriyoruz. Amacımız halk sağlığı çalışmaları konusunda ülkemizde neler yapıldığını, bakanlığımızın çalışmaları en ücra köylere bile ulaşıyor. Birinci basamaktaki 10 bine yakın personeli, binlerce sağlık tesisiyle tüm ülkemizde olduğu Mardin'de de halk sağlığı çalışmaları son derece faydalı bir şekilde devam etmektedir. Amacımız Sağlıklı Hayat Merkezi ile birlikte vatandaşlarımızın halk sağlığı konusunda bilinçlendirmek, sağlıklı beslenmeleri, fiziksel aktivite, tütün ve madde bağımlılığı, kanser taramaları, kronik hasta takibi gebe takibi, bebek izlenimleri, bunu çalışanlarımızla Mardin'de bakanlığımızın destekleriyle son derece başarılı bir şekilde yürütüyoruz. Bu anlamda tüm ilçelerimizde 9 Eylül'e kadar yürüyüşler, gösteriler, çocuklara yönelik tiyatrolar, sirklerle toplumun halk sağlığı konusunda bilinçlendirmesini artırmaktır."

Etkinlikler 3-9 Eylül tarihleri boyunca Mardin il ve ilçelerinde yapılmaya devam edilecek. (Mehmet Aslan-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir