Bozkırın ortasında `bir VAHA`
Kars`ın Selim ilçesinde 49 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarınca (TCDD) ağaçlandırılan ve yeşil görüntüsüyle adeta göz kamaştıran bozkırın ortasındaki tren istasyonu turizme kazandırılacak.
KARS (AA) - TCDD tarafından 1969 yılında Doğu Anadolu'daki bazı tren yolları ile tren istasyonları çevresine, yoğun kar yağışının rayları olumsuz etkilemesini engellemek amacıyla binlerce çam fidanı dikildi.
Söz konusu tarihten beri korunarak günümüze kadar ulaşan çam ağaçları şu sıralar tren istasyonlarında görsel şölen sunuyor. Bozkırlar arasında yemyeşil görseliyle beğeni toplayan Selim Tren İstasyonu da bu tren istasyonlarından biri.
Tren yolunun her iki tarafı yeşillendirilerek tabii bir koruma duvarının amaçlandığı söz konusu istasyondaki çamlar, ray kenarlarına sıralı şekilde konumlandırılmış görüntüsüyle ilgi çekiyor.
Hafta sonları vatandaşların uğrak yeri haline gelen istasyon zaman zaman atlı cirit gösterilerine de ev sahipliği yapıyor.
Yaklaşık 14 bin çam fidanının yer aldığı Selim Tren İstasyonu, yolcu taşımacılığına kapatılırken yük treni ise faaliyetlerini sürdürüyor.
Selim Belediyesi de ağaçlandırma sayesinde bozkırın ortasında vaha görüntüsü sunan Selim Tren İstasyonu'nu turizmin hizmetine sunmak için çalışma başlattı.
Çevresinde çeşitli düzenlemeler yapılması amaçlanan istasyonun turizme kazandırılması ile hem korunması hem de yöreye turist çekilmesi hedefleniyor.
Bozkırın ortasındaki yeşilliğiyle göz kamaştırıyor
Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, AA muhabirine, Selim Tren İstasyonu'nu 1969 yılında TCDD'nin ağaçlandırdığını söyledi.
İstasyonun bozkırlar arasında kalmış yeşilliğiyle göz kamaştıran alan olduğunu ifade eden Altun, "Geçmiş yıllarda aktif olan Selim Tren İstasyonu, karayolu ve hava yolunun aktif olmasıyla yarı kullanılır hale geldi. Selim Belediyesi olarak burayı doğal güzelliklerinin heba olmaması adına 15 yıllığına kiraladık." dedi.
Altun, tren istasyonunun turizme kazandırılması amacıyla çalışmalar yaptıklarını anlatarak, "Buranın turizme kazandırılması adına proje üretilmesi için bazı fikirlerimiz oluştu. Kameriye, lavabo, çevre düzenlemesi gibi bir çalışmamız var. Buraya sahip çıkmamız lazım. 1969 yılında hem Selim Tren İstasyonu hem de Benli Ahmet Tren İstasyonu buralara güzellik katılsın, raylar zarar görmesin diye ağaçlandırıldı, bu güzelliğe sahip çıkmak birinci görevimizdir." diye konuştu.
İstasyonun kısa sürede turizme kazandırılması hedefleniyor
Güzel projeyle tren istasyonunu vatandaşların hizmetine sunmak istediklerini anlatan Altun, "Bu güzelliklerin oluşması için uzun yıllar beklemek lazımken şu an elimizde bu güzel ortam var. Bu ortamı belediye olarak 15 yıllığına kiraladık, inşallah en kısa zamanda buranın turizme kazandırılması için çalışmalar başlayacak." ifadesini kullandı.
Altun, bölgeyi kalkındırmak adına önemli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, proje çalışmalarının sürdüğünü, istasyonun da yer aldığı alanı mesire yeri olarak vatandaşın ve turistlerin hizmetine sunmayı planladıklarını sözlerine ekledi.