Van Sağlık Üssü Oluyor
Bölge Hastanesinin ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesi bünyesinde bulunan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin de bu gün itibariyle tüm bölümleriyle faaliyete girmesiyle, Van sağlık ve tedavi alanında ciddi bir potansiyele kavuştu.
VAN - Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tüm branşlarıyla hizmet vermeye başladı. Tanıtım ve bilgilendirme toplantısı ve hastanenin hizmet vermeye başlaması, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, hastane başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya, rektör yardımcıları ve ilgili branş doktorlarının katılımıyla gerçekleştirildi.
Tanıtım toplantısında çeşitli bilgiler veren Battal, "Hastanemiz bu gün bütün birimleriyle faaliyete geçti. Yoğun bakım, yatan hasta ve poliklinik hizmetleriyle beraber hastanemiz hizmete geçti. Resmi açılış için de inşallah başbakanımızı davet ettik. Geldikleri zaman da resmi açılışı beraber yapacağız. Bu hastanemizin temelini Başbakanımız atmıştı. Hastanemiz şu an itibariyle beş yüz yetmiş yatak kapasitesindedir" dedi.
Hastanenin yoğun bakım ağırlıklı olarak hizmet verebilecek potansiyele sahip olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Peyami Battal, "Hastanemiz eski yerindeyken, depremlerden önce de önemli bir açığı kapatıyordu. Ancak hastanemizi yeni alet ve ekipmanlarla desteklemek suretiyle daha etkin ve daha üst düzeyde hizmet verebilecek aşamaya getirmiş bulunuyoruz." diyerek, öğretim üyesi açısından da önemli ve güçlü bir kadroya sahip olduklarını dile getirdi.
Hastanenin tam anlamıyla açılamamış olmasına rağmen hasta sayısının beklediklerinden de fazla olduğunu aktaran Battal, özellikle Bölge Hastanesinde ciddi miktarda yığılma olduğunu, günlük olarak yedi bin hastaya bakmanın Bölge Hastanesinde önemli bir yoğunluk oluşturduğunu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hizmete girmesiyle bu yükün önemli ölçüde azalacağını söyledi.
Dün itibariyle dört yüz hastaya hizmet verdiklerini ve hastaneye alışmaları için ileriki bir tarihe kadar hastaların ücretsiz olarak taşınacağını söyledi.
Şu ana kadar hastane için harcanan toplam tutarın 80-85 milyon TL civarında olduğunu da hatırlatan Battal, alınacak yeni ilave cihazlarla bu miktarın yüz milyon TL'yi bulacağını söyledi.
Hastane başhekimi Prof. Dr. Kemal Çankaya ise kadrolu eleman, hemşire, asistan, toplam olarak bin civarında bir personelle hastanenin bölge için ciddi ve önemli bir sağlık cazibe merkezi olduğunu ve bölgede diğer hastanelerde bunmayan değişik bölümlerle de artık Van'dan kimsenin başka illere tedavi için gitmemesini amaçladıklarını söyledi.
Ayrıca tıp alanındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerinin ve görme kusurlarının tedavisinde kullanılan bazı cihazların Türkiye'de özel olarak kendi hastanelerinde bulunduğunu söyledi.
Hastanenin açılışına gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Hastane Kampusu içerisinde bir yanık tedavi merkezi açılmasının talep edileceği öğrenildi.
48000 metrekare alan üzerine kurulan hastanenin 36 anabilim dalı; 110'u öğretim üyesi, 205'i asistan olmak üzere 325 doktoru ve 42 polikliniği bulunuyor. (Mahmut Aytekin - İLKHA)