• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Uyuşturucuya karşı birlikte mücadele edilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, yeşil alanların madde bağımlılarının mekânı haline gelmemesi ve korunmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeşil alan ve parklarda insanların aileleriyle beraber huzur içerisinde oturmaları için çabaladıklarını belirten Asya, kentteki park ve bahçelerde uyuşturucu tacirlerine fırsat vermediklerini söyledi.

Parkların güvenlik görevlileri ve kamera sistemiyle korunduğunu ve halkın huzur içerisinde vakit geçirdiğini kaydeden Asya, "Belediyelerin asli görevleri arasında saydığımız parklar, bahçeler ve sosyal alanlar kurmak adına göreve geldiğimiz günden bu yana çokça yoğunluk oluşturduk. Özellikle Karni Deresindeki Lale Vadisini insanlarımızın hizmetine sunduktan sonra fazlasıyla rağbet gördüğünü gördük. Bu anlamda çalışmalarımız tamamen aile ortamı ve insanların huzur içerisinde aileleriyle beraber huzur içerisinde olmaları için 24 saat esasına dayalı olarak kamera sistemi kayıt altındadır. Güvenlik görevlilerimiz ve temizlik elamanlarımızla birlikte bu alanlarımızı koruyoruz. Bu anlamda da vatandaşlarımızdan da destek gördüğümüzü söyleyebiliriz. Parklar, bahçeler ve çevre ancak sevgiyle korunabilir. Bu anlamda halkımızdan daha fazla destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Uyuşturucuya karşı birlikte mücadele edilmeli"

Belediye, diyanet, emniyet ve milli eğitimin hep birlikte uyuşturucuyla mücadele etmesi gerektiğine değinen Asya, "Uyuşturucuya karşı asla bir tahammülümüz yoktur. Uyuşturucu tacirlerinin ensesindeyiz. Emniyet ve zabıtalarımızla birlikte parklarımızda çalışma ortamları bulabilecekleri bir yer bırakmıyoruz. Tabi bu ciddi manada bir çalışma gerektiriyor.  Belediyesiyle, diyanet, emniyet ve milli eğitimiyle bir bütün olarak bir çaba içerisinde olmamız gerektiğine inanıyorum. Bizim bilgi evlerimizde çocuklarımızda iyi bir eğitim, iyi bir bilgilendirme yapıyoruz. Bunları daha sık yapmak suretiyle uyuşturucunun hayatı perişan ettiği ve sonlandırdığı bilincini bütün çocuklarımıza aşılamamız gerektiğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

Bilgi evlerinde çocuklara bilgilendirici eğitimler verildiğini aktaran Asya, "Bilgi evlerimizi tamamen dezavantajlı çocuklarımıza ortam oluşturmak üzere dizayn ettirdik. Kütüphane, bilgisayar, meslek edinme kursları ve diğer kurslarla birlikte özellikle çocuklar için çok faydasını gördük. Bunun için sayılarını çoğaltıyoruz. Her mahallede bir bilgi evi yapacağız." dedi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir