• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2462.34
  • ...
Engellilerin aracını ücretsiz tamir ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yıllardır oto elektrik ustası olan ve aynı zamanda engelli babası olan Mahmut Tatar, Şırnak bölgesinde ikamet eden engellilerin araçlarını ücretsiz bir şekilde tamir ediyor.

İlçede akülü- aküsüz tekerlekli sandalyelerinin bakım ve onarımını yapacak bir tamir evinin olmayışı ve maliyetlerinin yüksek olması oto elektrik ustası Mahmut Tatar'ı harekete geçirdi. Silopili usta, örnek bir davranış sergileyerek engellilerin araçlarını ücretsiz tamir etmeye başladı.

7 yaşında Sümeyye adında engelli kız çocuğu babası olan Tatar, engellilerin araçlarını tamir etmekte büyük zorluklar yaşadıkları için araçları ücretsiz tamir etmeye karar verdiğini söyledi. İşi yoğun olmasına rağmen zamanını engellilerin araçlarını tamir etmeye ayıran Tatar, yaptığı iyiliğin mutluluğunu yaşıyor.

Engellilere her zaman yardım edilmesi gerektiğine değinen Tatar, elinden geldiği kadar Şırnak bölgesindeki tüm engellilere yardımcı olacağını vurguladı.

Tatar, "Ben oto elektrik ustasıyım. Bundan 10-15 gün önce 2 tane engelli aracı tamir etmiştim. Aracı arıza yapması nedeniyle engelli kardeşlerim yaklaşık 20 gün evde mahsur kalmıştı. Bu durum benim çok zoruma gitti. Bir engelli babası olarak dedim ki, elimden geldiği kadar engellilere hizmet edeceğim. Elektrikle ilgili bütün onarımlarını ve bakımlarını ücretsiz yapıyoruz. Bunu da unutmayalım ki, her insan bir engelli adayıdır. Engellilerimize el uzatmamız, yardımcı olmamız gerekiyor. Onlar bu toplumun neşesidir. Şırnak bölgesine kadar imkânlarımız dâhilinde yardım etmek istiyoruz. Şırnak bölgesindeki bütün engelli kardeşlerimize kapımız her zaman açıktır. Görüyorsunuz işlerimiz de çok yoğundur. İşlerim yoğun olmasına rağmen zamanımı özellikle engelli kardeşlerime ayırıyorum." ifadelerini kullandı. (Ahmet Uçar - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir