• DOLAR 32.443
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2448.629
  • ...
"Üretime dayalı ekonomi sistemi bir an önce geliştirilmeli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'un casusluktan tutuklamasının ardından emperyalist ABD'nin Türkiye'ye karşı başlattığı ekonomik savaşa her kesimden tepkiler gelmeye devam ediyor. İLKHA'ya açıklamada bulunan Şırnaklı STK ve sendika başkanları ile eğitimciler, hükümetin küresel emperyalizmin önünde dik durabilmesi için yerli ve milli bir sistem ile üretime dayalı bir ekonomi sistemi geliştirmesi gerektiğini söylediler.

"ABD Ortadoğu' da milyonlarca Müslümanın katilidir"

ABD'nin devlet olduğu günden bu yana dökmediği bir kan, kırmadığı bir kalp ve yakıp yıkmadığı bir İslam ülkesinin kalmadığını belirten İmam Hatipliler Platformu Şırnak İl Temsilcisi Osman Bilen, ABD'nin yaptırımlarına karşı direneceklerini söyledi.

Bilen, "ABD'nin bu zorba dolar baskısı bugünden yapılan bir şey değildir. ABD küresel şeytanlığın projesidir. ABD Ortadoğu' da milyonlarca Müslümanın katilidir. Sadece Ortadoğu da değil dünyanın her yerindeki zulmün temsilcidir. ABD devlet olduğundan bu yana dökmediği bir kan, kırmadığı bir kalp yakıp yıkmadığı bir İslam ülkesi kalmadı. Bu ekonomik baskının sömürü enstrümanı olarak kullanılmasının altında bu yatıyor. 15 Temmuz'da bunun devamıydı. Allah'ın izniyle Türkiye eskisi gibi başkalarının bağırıp çağırdığı, üstünde ekonomik oyunlar oynadığı sahipsiz bir ülke değil. Buna karşı direneceğiz." dedi.

"Dışa bağımlı bir ülke olmaktan kurtulmalıyız"

Küresel baronların tekerinden kurtulmak için her açıdan hazır olunması gerektiğini ifade eden Bilen, "Halk olarak bu oyunların farkında olduğumuzun herkesin bilmesi gerekiyor. 'Her hayırda şer her şerde hayır var' ilkesinden hareket edersek, aslında bu ekonomik sömürünün de bizim için birçok uyarıcı etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Biz dışa bağımlı bir ülke olmamalıyız. Her şeyimizi kendimiz üretmeliyiz. Bundan da dersler çıkarmalıyız. Eğer dünyayı yönetmeye talipsek, küresel baronların tekerinden çıkmak istiyorsak, bütün enstrümanlarıyla hazır olmamız gerekiyor. Milli silahıyla ekonomisiyle üretimiyle yetişmiş insanıyla bizim bu sömürü düzenin başkaldırmamızın temeli bunlara karşı hazırlıklı olmamızdan geçiyor. Çünkü bu dünyanın küresel baronları her şeyi her enstrümanı her yerde ayaklarıyla beraber hareket ettirmek istediği zaman hareket ettirebiliyor. Maalesef ülkemizin içinde de şer odaklarına hizmet eden, ülkesinde ihanet eden bir sürü insanda var. Bunlar farklı mecralarda görüyoruz. Bu konuda da teyakkuzda olmamız lazım. Türkiye dünyanın vicdanıdır. Türkiye'ye bir şey olması halinde en çok sevinecek bu sömürü devletleri olacaktır. Bizde buna karşı direneceğiz. Allah'ın izniyle de bu ekonomik sömürüden alnımızın akıyla çıkacağız." ifadelerini kullandı

"15 Temmuz'da olduğu gibi hükümetin arkasındayız"

ABD'nin kirli oyunlar çevirdiğini söyleyen Sağlık-Sen Silopi İlçe Temsilcisi Hasan Ökten, ABD'ye karşı hükümetin yanında olacaklarını aktardı.

Ökten, "Amerika kirli bir oyun oynuyor. Yaptırımlarıyla dolarlar 7 TL'yi buldu. Türkiye güçlü bir devlet olduğunu bilsin. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sağlıkçılar olarak dolarlarımızı bozduk, ABD'yi kınıyoruz. 15 Temmuz'da olduğu gibi hükümetin arkasındayız. Biz güçlü bir ülkeyiz, Amerika Türkiye'yi yıkamaz. Biz anca Amerika'yı yıkarız. Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla ve Çerkez'iyle Amerika'nın karşısındayız ve hükümetimizin yanındayız. ABD bizimle baş edemez." dedi.

"12 aylık engelli maaşımı hibe ediyorum"

Kendisi de engelli olan Silopi Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Süer, ülke ekonomisine destekte bulunmak için 12 aylık engelli maaşını hibe edeceğini belirtti.

Süer, "ABD son zamanlarda Türkiye'ye yaptığı uygulamalar doları yükseltmekle zannetmesin ki Türkiye etkilenecek. Bu milli bir savaştır. Buradan Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarına sesleniyorum; birlik ve beraberlik içerisinde olalım." dedi.

"ABD'nin yaptığı zulüm ilk değil sonda olmayacaktır"

Kürdüyle, Türküyle ve Arabıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında oldukların belirten Eğitimci Hakkı Kaya, ekmeksiz ve susuz yaşayabileceklerini ama vatansız yaşamayacakların anlattı.

Kaya, "Ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyoruz. ABD her zamanki gibi şımarık çocuk hareketleriyle dünyayı karıştırmaya çalışıyor. Ancak unuttuğu bir şey var, Türkiye eski Türkiye değil. Türkiye güçlü bir Türkiye'dir. Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla ortak hareket edecek ve Cumhurbaşkanımızın arkasında duracaktır. Evet, sıkıntılı süreç ancak fırsata çevrilip Türkiye'nin gücünü görecek ve her konuda üretiminde yapmaya devam edecektir. Allah'a şükür her konuda güçlüyüz. Amerika'nın yaptığı zulüm ilk değil sonda olmayacaktır. Ancak bu sefer sert bir kaya çarptı. Bunlar beraber Ortadoğu ülkelerinin de bu zulmü iyice görüp ülkemizin arkasında durması gerekmektedir. Biz ekmeksiz susuz birçok şey olmadan yaşayabiliriz. Ki yaşadık ta o günleri de gördük, ama vatanımız olmadan yaşayamayız. Cumhurbaşkanımız ne kadar güçlü durmaya devam ederse halkıda arkasında o şekil duracaktır. Elhamdülillah öyle devam ediyor. Biz eğitimciler olarak elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız." diye konuştu

"Oynanan oyunların farkındayız"

Müslümanların ABD'nin küstah yaptırımlarına karşı çıkması gerektiğine değinen Eğitimci Orhan Buruk ise Şırnaklılar olarak ABD'nin oyunlarını görüp hükümetin yanında olduklarını ifade etti.

Buruk, "ABD'nin son zamanlarda ülkemiz üzerinde oynamış olduğu bu oyunlar taraflı tarafsız dünyanın her yerinden tepkiyle karşılanmaktadır. Biz Şırnak halkı olarak ta biz bu oynatılan oyunun farkındayız. Özellikle Müslüman âleminin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek bu saldırıları bertaraf etmesi gerekir. Şunu çok iyi biliyoruz ki, Türkiye bu bölge için çok büyük bir güç. Mazlumların saldırıya uğradığı zaman ilk sığındıkları liman... Körfez savaşında olduğu gibi 500 bin insanımız Türkiye'ye sığınmıştır. En yakın tarihte yine Amerika'nın sinsi oyunlarıyla Suriye'de 4 milyona yakın Suriye vatandaşı yine güvenli bir liman olarak gördüğü Türkiye'ye sığınmıştır." dedi. (Ahmet Uçar - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir