• DOLAR 32.575
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2458.984
  • ...
Kur`an Nesli Platformu`ndan velilere "namaz" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kur'an Nesli Platformu'nun her yıl "Hayat Namazla Güzeldir" temasıyla başlattığı programların startı verildi. Her yıl, "Namaz Ayı" olarak ilan edilen Ağustos ayında startı verilen programlarda 15 günlük bir namaz eğitimi veriliyor.

Verilecek 15 günlük namaz eğitimi programlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Kur'an Nesli Platformu Koordinatörlerinden M. Emin Sütçü, velilere çağrıda bulunarak, çocuklarını namaz programlarına göndermelerini istedi.

Amaçlarının topluma faydalı bireyler yetiştirmek olduğunu belirten Sütçü, velilerin en büyük endişelerinin, çocuklarının Rableriyle buluşması olması gerektiğine dikkat çekti. 

Yeni neslin ancak namazla buluşarak dirileceğine ve Allah'ın rızasında bir istikamete bürüneceğine değinen Sütçü, "Kur'an Nesli Platformu olarak bizler her yıl 'hayat namazla güzeldir' sloganıyla çocuklarımıza, o taze dimağlara namazı öğretmek üzere programlar düzenlemekteyiz. Hemen hemen Türkiye'nin her ilinde, imkanlarımızın el verdiği her yerde, yeni neslimizi namazla buluşturmak için böyle bir program düzenliyoruz ve bu yılda inşallah birçok il ve ilçede gerçekleştireceğiz." dedi.

"En büyük endişeniz çocuklarınızın Rableriyle buluşması olsun"

Batman'da da 27 Ağustos itibariyle 15 günlük bir namaz programına başladıklarını dile getiren Sütçü, çocuklara namazı öğretmenin, velilerin birinci vazifesi olduğunu kaydetti.

Sütçü, "Bizim velilerden, anne ve babalardan ricamız, isteğimiz var. Her anne ve baba evladının istikbalini düşünür. Hatta bu endişe ile belki uykuları kaçar. Çocukları iyi bir okul, öğretmen ve üniversiteyle buluşsun diye uykuları kaçan, anne ve babalara biz şunu söylemek istiyoruz; sizin en büyük endişenizin, çocuklarınızın, Rableriyle (Allah) buluşması olması gerekir. O yüzden çocuklarımıza namazı öğretmek bizim veliler olarak birinci vazifemizdir. Öncelikli vazifemizin bu olması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz." diye konuştu.

"Temiz ahlakın yolu namazdan ve camiden geçer"

"Malumunuz herkes yeni nesil gençliğin yozlaştığından, duyarsızlaştığından dem vurup şikayet etmekte" diyen Sütçü, bu şikayetleri asgariye indirmenin yolunun namazdan geçtiğine vurgu yaptı.

Sütçü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hani meşhur bir söz vardır; herkes kendi kapısının önünü temizlese bütün şehir tertemiz olur diye. Eğer biz de bu neslin gidişatından şikayet ediyorsak bu şikayetleri asgariye indirmenin en güzel yolu herkesin kendi sokağını, kendi kapısının önünü temizlemesi, yani kendi çocuğunu, ailesini temiz ahlak üzerine yetiştirmesi gerekmektedir. Biz bunun yolunun namazdan, camiden geçtiğine inanıyoruz. Çünkü Allah korkusuyla yetişen çocukların olumsuzluklardan uzak duracağına, temiz yetişeceğine inanıyoruz."

"İnşallah bu nesil namazla buluşacak, namazla dirilecek"

Velilerin, çocuklarını düzenlenecek 15 günlük programa göndermelerini isteyen Sütçü, yeni neslin namazla buluşacağının ve namazla dirileceğinin altını çizdi.

Sütçü, "Bu yüzden biz tüm halkımıza sesleniyoruz; bu 15 günlük programa çocuklarınızı gönderin. Bu programlar sadece camilerde değil, camilerin uzakta bulunduğu mahallelerde fedakar kardeşlerimizin evlerinde de düzenlenmekte. İlgili telefonlar sitemizden belirtilecektir. Bu telefon numalarını arayarak konu hakkında iletişime geçebilirler. Biz bu etkinliğin hayırlara vesile olmasını Rabbimizden diliyoruz. İnşallah bu nesil namazla buluşacak, namazla dirilecek, toplum tekrar Allah'ın rızasında bir istikamete bürünecek. Bu noktada elimizden ne gerekiyorsa yapmaya çalışacağız. Sahada evini açan, o çocuklarla vakit geçiren ve onlara bu eğitimi verecek olan tüm kardeşlerimize de şimdiden teşekkür ediyoruz." (Mehmet Fatih Akgül, Muhammed Said Aksoy-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir