• DOLAR 32.446
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2440.847
  • ...
Van Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayım yapan yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan önemli haber başlıkları şöyle:

VANOLAY GAZETESİ: Peygamber Sevdalıları`ndan Plaket
8 Nisan Pazar günü Sıhke Caddesi Altaylı Parkında Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliğinden sonra platform yetkilileri tarafından emeği geçen tüm esnaf ve kuruluşlara teşekkür mahiyetinde plaket verildi.

Hasar Tespit Sonuçları Açıklandı
Van`da 23 Ekim 2012`de yaşanan ilk depremin ardından yapılan hasar tespit çalışmaları 9 Kasım`da meydana gelen ikinci depremle geçersiz hale gelmişti. Yeniden yapılan hasar tespit çalışmasının kesin sonuçları açıklandı.

VANHAVADİS: Turizm Haftası Depremzedeleri Sevindirdi
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü her yıl geleneksel olarak düzenlenen turizm haftasını çeşitli etkinliklerle kutlamaya devam ediyor.

İHH Konteynır Kent Anahtar Teslim Töreni
İHH Van Koordinatörlüğü tarafından Van-Edermit karayolu üzerinde kurulan konteynır kentin anahtar teslim töreni yapıldı.

ŞEHRİVAN GAZETESİ: Van Müzesi ‘Müzeye’ Kaldırılıyor!
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, BDP Van Milletvekili Nazmi Gür’ün Van`daki kültür ve turizm çalışmaları ile ilgili sunduğu yazılı soru önergesine cevap verdi. Günay, Van müzesinin hasarlı olduğu, eserlerin geçici süreyle Hüsrev Paşa Külliyesi’ne taşındığı ve 2012 yılında Van’a 12.500 m2lik yeni bir müze kazandırma çalışmaları yürüttüklerini kaydetti.

VANSESİ GAZETESİ: İtibar Etmeyin
Resmi olmayan açıklamalara, fısıltı gazetelerine ve bilgi kirliliğine vatandaşların itibar etmemelerini isteyen Van İl Afet ve Acil Durumu Müdürü (AFAD) Müdürü Giyik Konteynır ve çadırlarda harcanan elektriğin fatura bedelinin tamamının devlet tarafından ödendiğini belirterek, açıklanan kesin hasar raporları sonrası mahkemenin yolunun açık olduğunu ifade etti. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir