• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman yerel gazetelerinde 18 Nisan 2012 Çarşamba günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; `İHL Arapça Yarışmasında İkinci Oldu`
Siirt`te yapılan 3. İmam Hatip Liseleri Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması bölge elemeleri bilgi yarışması, şiir ve hitabet olmak üzere 3 ayrı kategoride gerçekleştirildi. Yarışmada dereceye giren okullar bölgeyi Türkiye finalinde temsil etmeye hak kazanmış oldu.

`Peygamber Aşkı Durmadan Devam Ediyor`
Batman`ın Kozluk İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen Kutlu doğum konferansı halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Yapılan konuşmalarda sünnetin hayatımızdaki önemine dikkat çekildi.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Sağanak Yağış Korkuttu`
Batman`da akşama doğru etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken bazı evlerde su baskınlarına neden oldu.

`Batman Heyeti, İş Gezisinde Batman`ı Tanıttı`
Batman Valisi, Belediye Başkanvekili Serhat Temel ile işadamlarının katıldığı ve Batman için somut yatırım fırsatlarının ele alındığı iş gezisi programı düzenlendi.

Batman Pusula Gazetesi; `72 Yaşında Kur`an Okumaya Başladı`
72 yaşında Kur`an öğrenmeye başlayan 5 çocuk ve 15 torunu sahibi Muhammed Zeki Demir, okumanın yaşının olmadığını gösterdi.

Batman Medya Gazetesi; `Sakalı Şerif Batman`a Geliyor`
Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Batman Müftülüğü ve Batman Diyanet Mensupları Derneği tarafından kurulacak çadırda, Peygamber Efendimizin (SAV) Sakal`ı Şerif`i de sergilenecek.

`Beşiri`de Sel‏`
Batman`ın Beşiri İlçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu.

Batman Gazetesi; `Kur`an Okumanın Yaşı Yok`
72 yaşında Kur`an okumaya başlayan 5 çocuk ve 15 torunu sahibi Muhammed Zeki Demir, okumanın yaşının olmadığını gösterdi.

`Sakalı Şerif Batman`a Geliyor`
Batman Müftülüğü ve Batman Diyanet Mensupları Derneği`nin (BADİMDER) ortaklaşa düzenleyeceği Kutlu Doğum etkinlikleri başlıyor. İlimizde kurulacak olan Kutlu Doğum çadırında; Sakalı Şerif, Kutsal Emanetler Sergisi, Peygamber efendimizin hayatını içeren slayt gösterimleri, gıda kermesi ve ney dinletisi yapılacak. Yaşam hastanesinin önünde Perşembe günü yapılacak olan etkinlikler iki gün sürecek

Batman Postası; `Sol Sahil Sulama Birliği Uyardı`
Sol Sahil Sulama Birlik Müdürü Zahit Dursun, çiftçileri katılım ve sulama suyu ücretleri konusunda uyararak, 6172 sayılı kanuna uyarlamak adına Birlik çalışmalarında üye kayıtlarının yenileceği duyurusunda bulundu.

`Batman 2 Saatte Venedik Oldu`
Batman`da önceki akşam etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, zemin kattaki birçok ev su altında kalırken, vatandaşlar, kendi imkânları ile suyu tahliye etmeye çalıştı.

Batman Barış Gazetesi; `Acil, Acillik Oldu`
Yaklaşık 100 Milyon TL`ye mal olduğu iddia edilen Batman Bölge Devlet Hastanesi, önceki akşam sağanak yağmura teslim oldu. Devasa hastane, yağmur sonrası adeta çöktü.

`10 Bin Fidan Dağıtıldı`
Kozluk Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü`nün kamu kuruluşları ve okulların çevresini yeşillendirmek amacı ile temin ettiği 2 bin 500 adet elder çamı, 2 bin 500 adet alyantus, 2 bin 500 adet dişbudak ve 2 bin 500 adet tesbih ağacı olmak üzere toplam 10 bin fidan dağıtımı yaptı.

Batman Duruş Gazetesi; `Sakalı Şerif Batman`da`
Batman Müftülüğü ve Batman Diyanet Mensupları Derneği`nin (BADİMDER) ortaklaşa düzenleyeceği Kutlu Doğum etkinlikleri başlıyor. İlimizde kurulacak olan Kutlu Doğum çadırında; Sakalı Şerif, Kutsal Emanetler Sergisi, Peygamber Efendimizin hayatını içeren slayt gösterimleri, gıda kermesi ve ney dinletisi yapılacak. Yaşam hastanesinin önünde Perşembe günü yapılacak olan etkinlikler iki gün sürecek

Batman Doğuş Gazetesi; `İmam Abdullah`ın Türbesi Yıkılıyor`
Hasankeyf`te bulunan İmam Abdullah`ın türbesi restore edilmesine rağmen yıkıntıları devam ediyor.

Batman Umut Gazetesi; `400 Haneli Köyde Su Sıkıntısı`
Batman`ın Kozluk ilçesine bağlı 2 bin 500 nüfuslu 400 haneli Tuzlagözü köyünde içme suyu şebekesinin arızası nedeniyle su sıkıntısı yaşıyor.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Kilise Sütunundan AHIR Merdiveni Oldu`
Samanlık, odunluk ve çöplüğe dönüştürülen XI. yüz yıla ait kilisenin sütunları ahır girişinin basamağı oldu.

(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir