• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Yağışlı Hava Geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; ülkemiz Orta Akdeniz'den gelen, yeni bir yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. İç ve Batı bölgelerde görülecek yağışların; Ege, Marmara ve Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Batı bölgelerde 6 ila 8 derece azalacak, iç ve doğu bölgelerde 8 ila 10 derece artacak.

RÜZGAR :Genellikle güneyli yönlerden orta kuvvette, İç ve Batı bölgelerde kuvvetli yer yer fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; İç ve Batı bölgelerde kuvvetli yer yer fırtına (70-90 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Ege, Marmara ve Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını vb.) ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir

KAR ERİMELERİ UYARISI: Ülkemizin doğu bölgelerinde kar erimleri beklendiğinden sel, su baskını, taşkın, heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek rüzgarın, güneybatı bölgeler başta olmak üzere, yer yer toz taşınımı ile birlikte, çamur şeklinde yağışa neden olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara, karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA
: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve batısı ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile öğle saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölge genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısı, zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, kuzeybatısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevrelerinin, zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Çorum, gece saatlerinde Orta Karadeniz ile Bayburt çevrelerinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinde Erzincan, Tunceli ve Elazığ, gece saatlerinde Malatya, Erzurum, Bingöl ve Muş çevrelerinin kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batısının parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Gökgürültülü sağanak yağışlı (12/29)
İstanbul: Kuvvetli sağanak yağışlı (14/19)
İzmir: Kuvvetli sağanak yağışlı (18/21)
Bursa: Kuvvetli sağanak yağışlı (15/26)
Konya: Gökgürültülü sağanak yağışlı (11/27)
Adana: Parçalı bulutlu (13/30)
Mersin: Parçalı bulutlu (16/26)
Diyarbakır: Az bulutlu (8/26)
Batman: Az bulutlu (7/26)
Şanlıurfa: Parçalı bulutlu (12/29)
Gaziantep: Az bulutlu (10/26)
Mardin: Az bulutlu (10/23)
Van: Parçalı bulutlu (3/16)
Bingöl: Parçalı bulutlu (5/21)
(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir