• DOLAR 32.456
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2445.154
  • ...

 

EKONOMİ SERVİSİ

Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisinin (Eurostat) 2017 yılına ait açıklanan verileri, AB ülkeleri arasında elektriğin en ucuz satıldığı ülke Bulgaristan. Eurostat`tan yapılan açıklamada ilk kez çeşitli üye devletlerde karşılaştırılabilir olan verilerin yayınlandığı belirtildi. Veriler, farklı ülkelerdeki toplam hane halkı tüketimini yansıtan ağırlıklı ortalama fiyatlara dayanıyor. Verilere göre Bulgaristan'daki mevcut elektrik fiyatı kilovat saat başına en düşük olup 10 sentin altında.

TÜRKİYE, MOLDOVA VE KARADAĞ'DAKİ ELEKTRİK FİYATLARI DA NEREDEYSE BULGARİSTAN'DAKİYLE AYNI

Litvanya, Macaristan, Hırvatistan, Romanya, Estonya, Finlandiya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya'da elektrik fiyatları 10 ile 15 sent arasında. Elektrikte en yüksek fiyat 28 sent olup, Belçika'da satılıyor. İrlanda, Portekiz ve Danimarka'da bir kilovat saat elektrik fiyatı 20 sentten fazla.

Eurostat, AB üyesi olmayan birkaç ülkedeki elektrik fiyatlarını da karşılaştırdı. Türkiye, Moldova ve Karadağ'daki elektrik fiyatları neredeyse Bulgaristan'daki mevcut fiyatla aynı - kilovat saat başına yaklaşık 10 sent.