• DOLAR 32.455
  • EURO 35.054
  • ALTIN 2418.554
  • ...
"Siyasi çıkarlar için bir müttefikin ekonomisine zarar vermek büyük hata"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, USA Today gazetesi için kaleme aldığı yazıda, ABD Başkanı Donald Trump'ın ek gümrük tarifesi uygulamasının NATO ittifakına zarar verdiğini kaydetti.

Siyasi kazanç sağlamak için bir müttefikin ekonomisine zarar vermeyi amaçlamanın derin bir hata olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, Amerika'nın hayati önem taşıyan ulusal çıkarlar paylaştığı bir ülkeyi dışlamasının aslında kendine zarar vermesi anlamına geldiğini belirtti.

Çavuşoğlu "2018 yılında dünya üzerinde oynadığı rol, Türkiye'nin geçici heves ve kaprislerle sarsılabilecek bir haydut rejim olmadığını gösteriyor. Amerika'nın çelik ve alüminyuma yönelik ek gümrük tarifesi uygulaması, gerek Avrupa gerekse Amerika'da eleştiriyle karşılandı. Türk ekonomisini etkilemek amacıyla getirilen yaptırımlar Amerikan ve Avrupa firmalarının çıkarlarına da zarar verecek. Gerginliği pervasızca tırmandırma girişimlerine son verilmelidir. Amerika ve Türkiye bazı konularda farklı görüşlere sahip olabilir, ancak birçok konuda da stratejik açıdan aynı çizgide duruyoruz. Herkesin iyiliği için aramızdaki anlaşmazlıkları tehdit ve kışkırtmalarla değil, diplomasi yoluyla çözmeye çalışmalıyız." ifadelerini kullandı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir