• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABD`den Rusya`ya yeni yaptırımlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD, Kuzey Kore tankerlerine rafine petrol taşıdıkları gerekçesiyle Rus bandıralı altı gemiye ve iki nakliye şirketine BM'nin Kuzey Kore'ye yönelik ambargo kararları uyarınca yaptırım uygulayacağını açıkladı.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, yaptırımlara hedef olan nakliye şirketlerinin Vladivostok şehrinde kurulmuş olan Primorye ve Gudzon olduğu belirtildi.

Ayrıca Bella, Bogatyr, Neptun, Partizan, Patriot ve Sivastopol isimli altı Rusya bandıralı geminin de yaptırım kapsamında olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Bu yaptırımların ihlal edilmesi karşısında uygulanacak cezalar Kuzey Kore, 'nükleerden tam olarak arındırılana kadar' devam edecektir." denildi.

Washington geçen hafta da liman hizmeti veren bir Rus şirketle bazı Çin şirketlerine Kuzey Kore gemilerine yardım ettikleri, alkol ve tütün sattıkları gerekçesiyle yaptırım uygulayacağını açıklamıştı.

Rusya ise bunun karşılığında ABD'nin delile dayanmaksızın eyleme geçtiğini söylemiş ve yaptırımlara karşılık verileceğini kaydetmişti.

Siber faaliyetlere yaptırım

Öte yandan ABD, iki Rus vatandaşıyla birlikte, bir Rus ve bir Slovakya şirketine siber faaliyetlerinden dolayı yaptırım uygulamaya başladı.

Amerika Maliye Bakanlığı internet sitesinde, yaptırımların merkezi St. Petersburg'da bulunan Vela-Marine ve Merkezi Slovakya'da bulunan Lacno şirketlerini ayrıca Divetechnoservices şirketiyle bağlantılı iki kişiyi hedef aldığını bildirdi.

Kremlin Microsoft'un siber saldırı suçlamasını yalanladı

Son olarak Microsoft şirketi, Rusya hükümetiyle bağlantılı bilgisayar korsanlarının iki muhafazakar Amerikan düşünce kuruluşunun web sitelerini hedef aldığını belirtmiş ve müdahalenin önlendiğini açıklamıştı.

Kremlin ise yazılım devi Microsoft'un bu suçlamasına anlam veremediğini söyledi.

Microsoft, Rusya bağlantılı korsanlık girişimlerini geçen hafta engellediğini bildirdi ve bu girişimleri Rusya'nın Kasım ayında ABD'de yapılacak Kongre ara seçimleri öncesinde saldırılarını arttırdığının göstergesi olarak değerlendirdi.

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov ise suçlamalar karşısında "Hangi bilgisayar korsanlarından söz ediyorlar bilmiyoruz. Ne gibi delillere ve temellere dayanarak bu sonuca varıyorlar anlamıyoruz. Deliller eksik." açıklamasını yaptı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir