• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Mustazaflar Cemiyetinden Kurban Bayramı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından yayınlanan yazılı mesajda, şunlar kaydedildi:

"Rabbimizin bize hediye ettiği iki sevinç ve sürur günleri olan bayramlardan ikincisi olan Kurban Bayramı'na ulaşmanın sevinç ve mutluluğu içindeyiz.

Barındırdığı hikmetlerin sayısız olduğu Kurban Bayramı bir yanda Hacc ibadeti gibi ulvi bir ibadetin yaşandığı diğer boyutuyla da Allah'a kulluğun en büyük nişanelerinden olan Kurban kesme ibadetinin gerçekleştiği müstesna bir zaman dilimidir.

Bu mübarek zaman diliminde adeta bir kez daha Hazreti İbrahim aleyhiselamın yaşadıklarını yaşıyoruz. Hiç şüphesiz Hazreti İbrahim, bir insanın Allah'a kullukta yaşabileceği birçok  süreci  hayatında yaşamıştır. Kendisine doğru yolun gösterilmesi ve Allah'a iman, imanının aksiyona geçirmesiyle taştan putlara olan düşmanlığı, imanından dolayı kavminin düşmanlığı, putları kırması, Nemrut'un ateşine atılması, Allah yolunda hicreti, hanımı Hacer ve oğlunun yine Allah'ın emriyle çorak bir çölde Allah'a emanet etmesi, Hacer ve İsmail'in Allah tarafından kurak çölde himaye edilmeleri, Hazreti İbrahim'in gördüğü sadık rüya ile oğlunu boğazlamak istemesi, oğlu Hazreti İsmail'in babasına itaati ve İsmail aleyhiselamın kurban edilmesi yerine gönderilen koçun kurban edilmesi, Allah'ın evi olan Ka'betullah'ın Hazreti İbrahim ve Hazreti İsmail tarafından yapılması...

Allah'a iman ve son nefese kadar imanda sebat...

Yüce Rabbimiz bizleri kendisinin ve peygamberlerinin (aleyhimusselam) yolundan ayırmasın.

Bu vesileyle başta Kutsal topraklarda Hacc farizasını yerine getirmek amacıyla bulunan Müslümanların, Allah yolunda muhaceratta olan değerli kardeşlerimizin, zindanlarda bulunan Yusufilerin olmak üzere tüm İslam ümmetinin bayramını tebrik ediyoruz.

Yüce Rabbimiz, bu bayramı ümmetin içinde yaşamış olduğu zorlu sürecin son bulmasına, ümmetin ihtilaflarının son bulup vahdetinin gerçekleşmesine vesile kılsın." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir