• DOLAR 32.539
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2455.17
  • ...
"Bayram günleri mesajlaşma değil kucaklaşma günleridir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramı dolayısıyla İLKHA'ya konuşan Gaziantep'teki esnaflar ve vatandaşlar, bayramın İslam âlemine ve insanlığa huzur getirmesini temenni ederek, Müslümanların bir araya gelmeleri için bu tür özel günlerin bir fırsat olduğunu ve bayramın Müslümanların vahdetine vesile olmasını dilediler.

Tüm İslam âleminde olduğu gibi Türkiye'de de Kurban Bayramı heyecanı yaşanıyor. Kurban Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşan Gaziantepliler, bu bayramın Müslümanlar arasında vahdete ve İslam ülkeleri üzerinde oyun oynayan emperyalist ile siyonistlerin de sonuna vesile olmasını diledi.

Allah'ın Müslümanlara ikramı olan bayramların, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına vesile olan müstesna günler olduğunu belirten Gaziantepliler, bu günlerde dargınlıkların, kırgınlıkların bir kenara bırakılarak, herkesin birbirini kucaklaması gerektiğini söylediler.

"Bizleri bu mutlu günlere ulaştıran Allah'a şükürler olsun"

Bayramların birlik ve beraberlik günleri olduğunu ifade eden Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık, "Yine bir Kurban Bayramı'na daha ulaştık. Bizleri bu mutlu günlere ulaştıran Allah'a şükürler olsun. Bayramlar birlik ve beraberlik günleridir, kardeşliktir, güzelliktir. Allah bunu elimizden almasın. Bizler her sene bugünlerde birlik ve beraberlik ziyaretlerimizi devam ettirmeye çalışalım ve çocukluğumdan beride bizim yanımızda bu bayramların bir özelliği vardır. Ben bu vesileyle tüm İslam âleminin, Türkiye'mizin ve esnaflarımızın Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar, sevgiler ve selamlarımı sunarım." dedi.

"Bayramda aile büyükleri mutlaka ziyaret edilmelidir"

Bayramda aile büyüklerinin mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini belirten Bakırcı Ustası Eyüp Yol, "Tüm İslam âleminin ve Türkiye'mizin Kurban Bayramı'nı kutlarım. Ben en içten dileklerimle büyüklerimizin ellerinden, küçüklerimizin gözlerinden öper, iyi bayramlar geçirmelerini dilerim. Genellikle yoğun olan trafikte dikkatli olup, emniyet kemerimizi takmalı ve yavaş bir şekilde de yolumuza devam edilmesini istiyorum. Şimdiden Gaziantep'imize gelem misafirlerimize ben 'Hoş geldiniz' diyoruz. İyi bir bayram geçirmelerini diliyorum. Bayramlarımız geçmişten günümüze gelen bizim adetlerimizdir. Bu bayramda yine tüm ülkemize barış, sağlık, mutluluk getirmesini isteriz. Tüm büyüklerimizin yanına gidip, onları ziyaret edip ve bayramlarını kutlamak bizim için çok önemlidir." ifadelerini kullandı.

"Bayramlar mesajlaşma günü değil, kucaklaşma günleridir"

Bayram günlerinin mesajlaşma günleri değil kucaklaşma günleri olduğuna dikkat çeken Yemeni Ustası Mikail Tekin de şunları söyledi:

"Kurban Bayramı'nın tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum. Kardeşlik, huzur ve sıhhatli günler diliyorum. Bayram günleri kardeşlik günleridir. Bayram günleri eş, dost, konu komşuları ziyaret etme günleridir. Hal ve hatır sorma günleridir. Bayramlar mesajlaşma günü değil, kucaklaşma günleridir. Paylaşma günleridir. Eş, dostlarla canlı sohbet etme günleridir."

"Bayramlar birlik ve beraberliğin yaşandığı özel günlerdir"

Kurban Bayramı'nın baklava tadında geçmesini temenni eden Baklava Ustası Levent Aktaş da, şunları dile getirdi:

"Bayramlar birlik ve beraberliğin yaşandığı ve daha güzel kaynaşılan özel güzel günlerdir ve bayram akrabalarla, çevreyle geçirmek günleridir. İnşallah bu bayram ülkemize de hayırlı ve uğurlu olur. Daha güzel günlerde hep beraber nice daha güzel Kurban Bayramı'nda ve kurban bayramlarının da baklava tadında geçmesini dilerim. Kurban Bayramı'nın ülkemize sağlık, huzur, mutluluk ve üzerimizde dönen oyunların bir an önce bitmesini temenni ederim. Bütün halkımızın Kurban Bayramı'nı kutlarım."

"Bizler bayramlarımıza önem verirsek o eski bayramlar yaşanır"

Tarihi Almacı Pazarı esnafından Turan Efendioğlu ise "Tüm halkımıza bu bayramın sağlıklı, mutlu ve başarılı geçmesini diliyorum. Bayramlar bizim en mutlu dolu ve tatlı günlerimizdir. Bayramlar TV'lerde 'Nerede o eski bayramlar?' deniliyor. Eğer bizler bayramlarımıza önem verirsek aynı o eski bayramlar gibi olur. İnsanlar arasında dayanışma, kaynaşma ve özellikle Kurban Bayramı'nda dayanışma oluyor. Herkes gücü yettiği kadar fakirleri ve muhtaçları gözetsin. Bu bakımdan da bayramlar çok önemlidir. Türkiye'mizde ve Gaziantep'imizde halen bayramlara önem veriliyor, kutlanıyor. Bayramın hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

"Zulüm gören Müslüman kardeşlerimizi unutmamalıyız"

Tarihi Almacı Pazarı esnafından Muharrem Çiftçi de "Herkese iyi bayramlar diliyorum. Bayramlar birlik, beraberlik ve kardeşlik günleridir. Bütün kardeşlerimizi bayramda ziyaret etmeliyiz. Tüm zulüm gören Müslüman kardeşlerimizi de unutmamalıyız. Herkesin yanında olmalıyız." diye konuştu.

"Bayramlarda büyüklerimizi ziyaret etmeliyiz"

Herkesin Kurban Bayramı'nı en içten dilekleriyle kutlayan Serdar Coşkun da "İnşallah biz hep birlikte birbirimize destek olarak bu zor günleri atlatırız. Güzel günler bizi bekliyor diyelim. Bayramlarda tüm büyüklerimizi ziyaret etmeliyiz. Kurban Bayramı'nda kurbanlar kesilir. Birbiriyle küs olanlar mutlaka barışmalıdır. Peygamber Efendimiz de bayramlarda küskünlerin barışmasını isterdi. Küsülü kalmak iyi bir davranış değildir. İnşallah bizlerde bugünlerde birlik ve beraberliğimizi sağlayalım." temennisinde bulundu.

Bayramların sevinç ve mutluluk günleri olduğunu belirten Ali Rıza Kuş ve Selahattin Şimşek ise Kurban Bayramı'nın tüm İslam âlemine huzur ve mutluluk getirmesini temenni ettiler. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir