• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...
Afganistanlı ailenin evi döşendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervanı Vakfı'nın Bitlis'te yardımları sürüyor. Ülkesindeki iç savaştan kaçarak Bitlis'in Tatvan ilçesine gelen Afganistanlı mülteciye, STK'lar tarafından kendisine iş bulunup ev tutuldu. Umut Kervanı Tatvan Temsilciliği ise tek çocuklu Afgan aileye ev eşyası ve gıda yardımında bulundu.

Yapılan yardımlar hakkında açıklamada bulunan Umut Kervanı Vakfı Tatvan Temsilcisi Yücel Oktay, ilçeye yerleşen tek nüfuslu aileye ev eşyası ve gıda yardımında bulunduklarını söyledi.

Oktay, "Daha önce STK'lar aracılığıyla, hayırseverler tarafından aileye bir ev tahsis edilmiş. Bir odaya da halılar serilmiş ve bir miktar mutfak malzemesi verilmiş. Aile reisine de bir iş bulunarak çalışması sağlanmış. Bizler de Tatvan Umut Kervanı olarak, bu muhacir ve muhtaç ailemize, hayırseverler adına çift kişilik yatak, battaniye, ocak, tüp, fırın, halı, çamaşır kurutmalığı, elektrikli süpürgesini vererek, evini döşedik. Aynı şekilde kendisine gıda yardımında bulunduk." dedi.

Bundan sonrada imkânları dâhilinde ilçede bulunan ihtiyaç sahiplerine ulaşmak adına çalışmalarını yürüteceklerini belirten Oktay, daha çok mağdura ulaşmak için hayırseverlere çağrıda bulundu. (Şükrü Tontaş - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir