• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İngiliz şirketi ABD`ye boyun eğdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gelişmekte olan ülkelere yönelik yaptırımlarıyla ekonomik kriz çıkartmaya çalışan Trump yönetimindeki emperyalist ABD`nin hedeflerinden biri de İran. İran`a yönelik başlattığı yaptırımlarda ‘İran'la iş yapan bizimle yapamaz` tehdidinde bulunan Trump yönetimi şirketleri etkilemeyi başardı. Yenilenebilir enerji yatırımcısı İngiliz ‘Quercus Şirketi`, ABD`nin Tahran`a uyguladığı son yaptırımlar sebebiyle İran`da yapılması planlanan 500 milyon euro değerindeki güneş enerjisi projesini iptal ettiğini duyurdu. İran`daki güneş enerjisi santrali projesi, Quercus Şirketi tarafından yenilenebilir enerji sektöründe Avrupa dışında yapacağı ilk yatırım olacaktı.

ABD`nin bu ayın başlarında İran`a yönelik yaptırımlarını yeniden uygulamaya başlamasıyla, dünyanın dört bir yanından bankalar ve şirketler Tahran`la yaptıkları anlaşmaları feshettiler.

Quercus CEO`su Diego Biasi, yaptığı açıklamada, “ABD`nin Tahran`a yeniden yaptırımlar uygulamasının ardından, 600 megavatlık güneş enerjisi projemiz de dahil olmak üzere İran`daki tüm faaliyetlerimizi durdurmaya karar verdik” ifadelerini kullandı.

Güneş enerjisi santralinin inşasının 3 yıl sürmesi ve her 6 ayda bir 100 megavatlık elektrik ağının bağlanması bekleniyordu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir