• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABD`den açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert dünkü basın toplantısında Türkiye`yle yaşanan son gelişmeleri de değerlendirdi.

Nauert, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın Amerikan elektronik ürünlerine boykot çağrısının Türkiye tarafından resmi politika olarak izlenip-izlenmediğini görmek için bekleyeceklerini söyledi.

Türkiye`deki ekonomik sıkıntıların Amerika`yla yaşananlarla ilgisi olmadığı mesajını veren Nauert, iki ülke arasındaki ilişkilerde ilerlemenin Rahip Andrew Brunson`ın yakında Amerika`ya dönmesiyle sağlanacağını belirtti.

Sözcü, Türkiye`de bugün yaşananlar ABD`nin politikalarının bir sonucu değildir, ekonomik sorunlar ABD`nin iki Türk bakana uyguladığı yaptırımlar öncesinde başlamıştı” dedi.

Brunson`nın durumuyla ilgili yeni bir gelişmeden haberdar olmadığını belirten Nauert, Türkiye`yle görüşmelerin devam ettiğini de söyledi.

Sözcü, Türkiye`ye beklentilerini çok açık şekilde ilettiklerini söyledi. Nauert, Washington`un Brunson`ın yanı sıra NASA`da çalışan Serdar Gölge`yle 3 Büyükelçilik çalışanının serbest bırakılması isteğini yineledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir