• DOLAR 32.447
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2443.317
  • ...
Adıyaman otogarında sessizlik hâkim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kurban Bayramına sayılı günler kalmasına rağmen Adıyaman otogarındaki durgunluk devam ederken firma sahipleri, batı otogarı ve akaryakıta gelen zamnlar nedeniyle yolcu sayısının düştüğünü ifade ettiler.

Şehirlerarası otobüs firmaları, minibüs sahipleri ve araç sürücüleri, bilet fiyatlarına zam gelmemesine rağmen yolcu sayısında düşüş yaşandığını söylediler.

Araç sahibi Mesut Yılmaz,  zamların kendilerini olumsuz yönde etkilediğini belirterek, "Yolcu bulamıyoruz. Geçen sene 100 liraya yaktığımız mazota şimdi 230 lira veriyorum. Bunun ile birlikte yolcu da yoktur. Mazota indirim yapılmasını istiyoruz. Bu hem yolcular hem de bizim açımızdan çok iyi olacaktır." dedi.

Hikmet Sarıçiçek ise "Maliyetler artı. Araç biletlerine zam yapamıyoruz. Yakıtla beraber birçok şeye zam geldi. Geçen sene bin liraya aldığımız lastik bu sene bin 500 lira olmuş. Maliyetlerin artmasından dolayı işlerimiz düştü. Bazı günler sefer sırası bize gelmiyor. Gidip gelemiyoruz. Bayrama sayılı günler kalmasına rağmen bize yolcuların bir etkisi olmuyor. Tek taraflı iş oluyor.

Süleyman Karataş, "Zamlar bizi de yolcuları da çok etkiledi. Yakıt pahalı, araç parçaları pahalı, lastik pahalı, sigorta ve kaskolar almış başını gidiyor. Zamlardan dolayı yolcu sayısı düştü. Mecbur olmadıkça 3 kişi birlikte bir yere gitmiyoruz. Bu yüzden insanlar bütçelerinden kısmak zorunda kalıyor."        

Abuzer Taş da şunları söyledi:

"Adıyaman otogarının sıkıntıları var. Yolcular buraya gelmiyor. Otogar şehrin doğu tarafında yolcular ise şehrin batı tarafında kalıyor. Bundan dolayı buraya yolcu gelmiyor. Batı otogarından dolayı bazı mağduriyetlerimiz var. Burada çeşmelerimiz yok, belediye anonsu yok, ezan sesi yok, mescidimiz yok. Bunların hepsi bizim için birer sıkıntıdır. Buraya gelen bir vatandaş, elini yüzünü yıkayacağı ve namaz kılacağı bir çeşme dahi yok. Bu da bizi sıkıntıya sokuyor.  Otogarın temizlik noktasında da sıkıntıları var. Belediye başkanından ricamız, buraya bir el atsın ki bir yabancı vatandaş otogarımıza girdiği zaman biz utanmayalım. Biz istediğimiz halkın sorunlarının giderilmesidir. Böylelikle bu şekilde otogarımızın da sıkıntıları giderilmiş olur ve bizlerde en azından rahatlarız." ifadelerini kullandı.

Firma çalışanı Nadir Özer, "Otogar şehrin dışında olduğu için yolcular genelde batı tarafında araca biniyor. Yoğunluk var ama otogar da bu görülmüyor. Yolcular genelde yolda araca biniyor. Şu an için dışarıdan gelen yolcu çok ama bayram sonrası dışarıya gidenler daha çok olacak." dedi. (Cemil Özdaş -İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir