• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
DOLAR FIRSATÇILIĞI YAPMAYIN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER / HABER MERKEZİ

Son günlerde Emperyalist Amerika`nın Türkiye`ye karşı uyguladığı ekonomik savaştan beslenen fırsatçılar türedi. Amerika`nın tehditleri ve yaptırımları sonrası hızla yükselen dolar, ülke içindeki kötü niyetlileri de harekete geçirdi. Dolar ile hiçbir bağlantısı olmayan ve tamamen yerli üretim ürünlerde dahi doların yükselişi bahane gösterilerek zamlar yapılıyor. Kamuoyu bu konuda ‘dolar fırsatçılığı yapılmasın!` diye uyarıyor. Özellikle sosyal medya üzerinden de bu savaşı körükleyen ve ülkeyi krizde gibi gösteren hesaplara da soruşturma başlatıldı.  İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi ya da kişiler hakkında soruşturma başlattı. Zam dalgasına ilişkin konuşan Tüketiciler Birliği Federasyonu (TBF) Başkanı Mehmet Bülent Deniz, kur fırsatçılarını uyardı. Deniz, kurlar bahane edilerek, Türkiye`nin topyekûn girdiği bu ekonomik kriz savaşında bazı şirketlerin kârlarından feragat etmek yerine fırsatçılığa soyunduklarını ifade etti.

“EKONOMİK GÜVENLİĞİ TEHDİT İÇEREN EYLEMLERDE BULUNAN KİŞİ YA DA KİŞİLER…”

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal barışını, iç huzurunu, birliğini ve ekonomik güvenliğini hedef alan ekonomik saldırılar kapsamında, "yönlendirici haber" yazılı ve görsel yayın, sansasyonel amaçlı sosyal medya hesapları ile birlikte ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi ve kişiler hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Açıklamada, ekonomik saldırıların, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasındaki "güçler" tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çekildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 15 Temmuz darbe girişimine vurgu yaptığı yazılı açıklaması şöyle: "Türkiye Cumhuriyet Devletine yönelik, 15 Temmuz darbe girişimin arkasındaki güçler tarafından gerçekleştirilen, Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal barışını, iç huzurunu, birliğini ve ekonomik güvenliğini hedef alan ekonomik saldırılar kapsamında, Bu amaca hizmet eder mahiyette her türlü yönlendirici haber, yazılı ve görsel yayın, sansasyonel amaçlı sosyal medya hesapları ile birlikte, ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi ya da kişiler hakkında, Türkiye Ceza Kanunu, Bankacılık Kanunu, SPK Mevzuatı ve ilgili kanun maddeleri uyarınca soruşturma başlatılmıştır."

BİR SORUŞTURMA DA ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ekonomik güvenliği tehdit eden eylemlerde bulunan kişi ve sosyal medya hesaplarıyla ilgili soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

'PROVOKE EDİCİ 346 HESABA ADLİ TAHKİKAT BAŞLATILDI'

İçişleri Bakanlığından, dolar kur yükselişini provoke edici ve algı oluşturacak şekilde paylaşım yapan 346 sosyal medya hesabına ilişkin adli soruşturma başlatıldığı bildirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, son günlerde Türkiye ekonomisine yönelik dolar kuru manipülasyonu ile olumsuz algı oluşturmayı hedef alan sosyal medyada yapılan paylaşımların, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca takip edildiği ve gerekli yasal işlemlerin hassasiyetle yürütüldüğü belirtildi. Açıklamada, "Sosyal medya üzerinden dolar kur yükselişini provoke edici ve algı oluşturacak şekilde 07 Ağustos 2018 tarihi itibarıyla paylaşım yapan 346 sosyal medya hesabı tespit edilmiş, konu ile ilgili adli tahkikata başlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

KALIN: KİMSE SPEKÜLATİF HABER VE HAREKETLERE İTİBAR ETMESİN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Türk ekonomisinin bünyesi sağlamdır. Kimse spekülatif haber ve hareketlere itibar etmesin. Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacaktır." ifadesini kullandı. Kalın, Twitter hesabından ekonomik gelişmelere ilişkin, "Hazine ve Maliye Bakanlığı, Merkez Bankası, BDDK, SPK ve diğer kurumlarımız, finansal istikrar için gerekli adımları atıyorlar. Türk ekonomisinin bünyesi sağlamdır. Kimse spekülatif haber ve hareketlere itibar etmesin. Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacaktır." paylaşımında bulundu.

“KUR FIRSATÇILIĞI YAPMAYIN”

Zam dalgasına ilişkin konuşan Tüketiciler Birliği Federasyonu (TBF) Başkanı Mehmet Bülent Deniz, kur fırsatçılarını uyardı. Kurlar bahane edilerek, Türkiye`nin topyekûn girdiği bu ekonomik kriz savaşında bazı şirketlerin kârlarından feragat etmek yerine fırsatçılığa soyunduklarını ifade eden Bülent Deniz, “Bugün fırsatçılık yapanlar tüketicinin kara listesine gireceklerdir. Girdiğimiz bu ekonomik savaşta kârlarını düşünenler bu mücadeleye en hain darbeyi vurmaktadırlar” dedi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir