• DOLAR 32.575
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2458.984
  • ...
Suriyeli çocuklar: Artık savaş olmasın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Emperyalistlerin ve uşaklarının İslam coğrafyasında çıkardıkları savaşlardan dolayı yerlerinden, yurtlarından ve hatta bir kısmı anne ve babalarından olan muhacir çocuklar, artık savaş istemediklerini belirterek ülkelerine gelecek barışı dört gözle bekliyor.

İslam ülkelerinin değişik yerlerinden Adıyaman'a hicret edip bir kısmı çadır kentler de diğer bir kısmı ise memleketin farklı yerlerinde tuttukları derme çatma evlerde yaşayan Suriyeli, Afgan ve Iraklı çocuklar, kıt imkânlarla hayata tutunmaya çalışıyorlar.

Taşımalı eğitim sistem ile okula giden ve eğitimlerini kaldıkları yerden alabilmek için çaba sarf eden muhacir çocuklar, bir yandan gittikleri yerlerdeki halkın dilini öğrenmeye çalışırken diğer yandan kendi ana dillerini unutmama gayreti içerisindedirler.

Savaş mağduru çocuklar İLKHA muhabirine konuşarak, tek isteklerinin ülkelerindeki savaşın bitip çocukların artık ölmemesi olduğunu belirttiler.

Şehrin farklı yerlerinden taşımalı eğitim sistemi sayesinde okullara gelen öğrencilerden Afganistanlı Muhammed Yusuf Acizade, Afganistan'daki savaş dolayısıyla ülkelerini terk edip Türkiye'ye gelmek zorunda olduklarını söyledi.

"Dünyada barış olsun"

Burada aldığı eğitimle önemli mesafe kat ettiğini belirten Acizade, "Ben okula ders öğrenmek için geldim. Afganistan'da savaş vardı. Ondan dolayı buraya geldik. Biz burada güzel şeyler öğrendik, okula daha güzel şeyler öğrenmek için geliyoruz. Burada okuma ile beraber birçok şey öğrendik. Dünyada barış olsun istiyorum. Artık çocuklar ve bebekler ölmesin, insanlar ölmesin istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Çocuklar ve bebekler ölmesin istiyorum"

Suriye'deki iç savaştan dolayı Adıyaman'a hicret eden Muannet El Abdullah, savaş esnasında üzerine bomba düşmesi nedeniyle annesini kaybettiğini belirtti.

Zalimleri sadece Allah'a havale ettiğini vurgulayan Abdullah, "Dört yıl önce biz buraya geldik, burada dil öğrendik ve bunun ile birlikte birçok şey daha öğrendik. Artık savaşlar olmasın istiyorum, çocuklar ve bebekler ölmesin istiyorum." diye konuştu.

"Artık insanlar ölmesin"

Yeryüzünde akan kanın artık durmasını isteyen Suriyeli Muhittin Takkal ise şunları söyledi: "Okula bilgi öğrenmek için geldim, okuma yazmayı öğreniyorum. Ben yeryüzünde zulüm ve kan bitsin istiyorum. Artık insanlar ölmesin, savaşlar bitsin istiyorum."(Cemil Özdaş-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir