• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bitlis`in düşman işgalinden kurtuluşu törenle kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yılı düzenlenen törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, Bitlis deresinde o gün su yerine kan aktığını söyledi.

Vali Ustaoğlu, "Ülkemizin dört bir yanında yaşanan işgaller karşısında olduğu gibi Bitlis'imizde de içinde bulunduğu dönemin tüm olumsuz şartlarına rağmen aziz milletimiz, Bitlis halkının saygıdeğer ecdadımız, sahip olduğu manevi gücü ve bağımsızlık inancıyla eşine az rastlanır bir kahramanlık sergilemiştir." dedi.

Bitlis'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102'nci yıl dönümünü büyük bir coşku ile kutlamanın idraki içinde olduklarını belirten Ustaoğlu, o gün yaşananları hatırlatarak, şunları söyledi:

"3 Mart 1916 günü Bitlis deresinden su yerine kan akıyordu. Bitlis'te bulunan Piyade alayının ve tüm Bitlis halkının mücadelesine rağmen Bitlis işgal edilmişti. Rus askeri ve Ermeni çetecileri tarafından işgal edilen Bitlis, yaşlısıyla genciyle eli silah tutan tüm halkıyla mücadeleye katılmış ve kanlı bir süreç başlamıştı. Bitlis bölgesini inatla savunan düşmana, 6 Ağustos 1916 günü yapılan taarruzla Bitlis'in Nebat Dağı batı yamaçlarındaki düşman siperleri tamamen ele geçirilmiş, taarruz başarıyla ilerlemişti. Bu sürede Ruslardan 350 üzerinde asker esir alındı. Bütün birlikler kahramanca vuruşmuşlardır. Vatanın bütünlüğü elbette ki şehitlerimizin fedakârlığı ile eş değerdir."  

Program, öğrencilerin şiirler okuması ve halkoyunları gösterileriyle sona erdi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir