• DOLAR 32.558
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2458.808
  • ...
Sıkıntıların Kaynağı İnanç Zayıflığıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Üniversitesi, Kutlu Doğum ayı münasebetiyle 26 Nisan 2011 Salı günü saat 14.00`te Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü Konferans Salonunda `Kur`an`ın hitapları çerçevesinde Hz Peygamberin (s.v.) Nübüvvetinin İspatı` konulu bir konferans düzenledi.
 

Bingöl Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Halil Çiçek konuşmacı olarak katıldı. Konferansa vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
 

Sorunların temel kaynağı inanç zayıflığından
Hafız Mehmet Emin Selami`nin okuduğu Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Halil Çiçek`in, "Kuran`ın Hitapları Çerçevesinde Hz. Peygamberin (S.A.V) Nübüvvetinin İspatı" konulu sunumuyla devam etti. Prof. Çiçek, konuşmasına İslam coğrafyasındaki sıkıntılara değinerek, bu sorunların temel kaynağının inanç zayıflığından kaynaklandığını söyledi. Çiçek, Peygamberler tarihinden ve özellikle Hz. İbrahim döneminden de örnekler vererek bu tür durumların insanlık tarihi boyunca devam ettiğini ifade etti.
 

Sıkıntılara rağmen irşad vazifesini hiç aksatmadı
Peygamberimizin en büyük mucizesinin Kur`an-ı Kerim olduğunu ve O`nu anlamanın Kur`an-ı anlamak olduğunu ifade eden Çiçek, hayatının her döneminde çeşitli sıkıntılara maruz kalmış olsa da tebliğ ve irşat vazifesini hiçbir zaman aksatmadığını belirtti.
 

Müslümanlar peygamberi(s.a.v) bir bilinçle hareket etmesi zorunludur
Peygamberimizin tebliğ vazifesiyle görevlendirilmiş olduğunu ve Kuran`ın Allah Kelamı olduğunu ayetlerden örnekler vererek açıklayan Prof. Çiçek, Peygamberimizin gösterdiği yaşam biçimi ve emirlerin çağlar üstü bir sistem olduğunu ve günümüz Müslümanlarının da bu bilinçle hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.
 

Kuran süslü kılıflar içerisindeki raflarda anlaşılmaz
Kuran`ın süslü kılıflar içinde ve raflarda hiç anlaşılmadan bekleyecek bir kitap olmadığını ifade eden Çiçek, Kuran`ın hayata tatbik edilmesi için gönderilmiş bir kitap olduğunu belirterek konferansı sonlandırdı.
 

Programa Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, Bingöl Belediye Başkan Vekili Ahmet Gündoğdu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sait Çelik ve Prof. Dr. Kazım Yoldaş ile birlikte akademisyenler, idari personel ve çok sayıda davetli katıldı.

Ali Yıldırım - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir