• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Elektrik sorunu masaya yatılırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'da Viranşehir Kaymakamlığı konferans salonunda düzenlenen toplantıda; elektrik kesintilerinden enerji hatlarının yer altına alınmasına, haksız cezalardan kaçak kullanımlara ve DEDAŞ'ın ilçeye yapacağı yatırımlara kadar birçok konu masaya yatırıldı.

Yaklaşık 4 saat süren toplantıya AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, İlçe Kaymakamı Ömer Çimşit, DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, İl Müdürü Osman Hündü, İlçe Müdürü İsmail Türk, siyasi parti temsilcileri, belediye başkan yardımcıları, Büyükşehir İlçe Koordinatörü Salih Basık katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Özşavlı,  DEDAŞ ile vatandaş arasında güven sorununun bulunduğuna işaret ederek, "İlçede enerji kaynaklı sorunlar var. Elektrik kesintileri, enerji hatlarının yer altına alınması, haksız cezalar gibi konular vatandaşımızı mağdur ediyor. Yaşanan sorunların taraflarını ile bir araya gelerek bu sorunların çözümü için gerekli adımların atılmasını sağlamak istiyoruz." dedi.

DEDAŞ Bölge Müdürü Murat Karagüzel ise DEDAŞ'ın 2013 yılından bu güne yaptığı çalışmaları içeren bir sunum yaptı. Güneydoğu'da 6 ilde faaliyet yürüttüklerini belirten Karagüzel, Şanlıurfa'da 613 bin aboneye 1427 personel ve 342 araçla 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini kaydetti. Şanlıurfa'da kayıp kaçak oranının 2013 yılında yüzde 75 olduğunu ileri süren Karagüzel, 2017 yılında bu rakamın yüzde 61'e kadar düştüğünü söyledi. Bu oranın yanında Şanlıurfa'da enerji tüketiminin de arttığını belirten Karagüzel, 2013 yılında 6,5 milyar kWh olan enerji tüketiminin 2017 yılında 8 milyar kWh çıktığını ifade etti.

Sunumun ardından merkez mahalle muhtarları tek tek söz alarak vatandaşların sorunlarını dile getirdi. Mahalle muhtarları elektrik kesintileri, usulsüz kesilen cezalar ve enerji hatlarının yer altına alınması esnasında vatandaşların mağdur edilmemesi için taleplerini dile getirdi.

Toplantının sonunda AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel'den Elektrik kesintilerinin önüne geçmek için ek personel talebinde bulundu.

Özşavlı, vatandaşın mağdur edildiği durumlarda gerekli girişimlerde bulunacağını ifade etti. (Sabri Acet - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir