• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Beş yetimiyle çalışmaya giden annenin evi kül oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Manisa'nın Turgutlu ilçesine çalışmaya giden Kandemir ailesinin evleri elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın nedeniyle evleri kül oldu.

Kızıltepe'nin Atatürk Mahallesi 822 Sokaktaki No 25'de ikamet eden Kandemir ailesinin dramı yürek burkuyor.

Eşinin vefatının ardından yaşları 12 ile 17 arasında değişen 4 erkek bir kız çocuğuyla  Manisa'nın Turgutlu ilçesine çalışmak için giden Sultan Kandemir'in (57), Kızıltepe'de bulunan evleri elektrik kontağından tahmin çıktı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken, ev ve içeride bulunan tüm eşyalar yanarak kullanılamaz hale geldi.

Kendilerinden ayrı yaşayan büyük oğlu Yusuf Kandemir (35), babası vefat ettikten sonra maddi durumlarının yetersiz olduğundan dolayı annesinin kardeşleri ile birlikte geçimlerini sağlamak için batı illerine çalışmaya gittiklerini söyledi. Evlerinin yandığını için döndüklerinde başlarını sokacak bir yerlerinin kalmadığını belirten Kandemir, kendilerine bir yardım elinin uzanması için yetkililere ve hayırseverlere çağrıda bulundu.

Yangın'ın elektrik kontağından meydana geldiğini ve komşuların yardımıyla yangından haberdar olduklarını söyleyen Kandemir, şöyle devam etti: "Geldiğimiz gibi itfaiyeyi aradık Allah razı olsun itfaiye erken geldi müdahale ettiler ama daha önce alevler her yeri kapladığı için evin hepsi yanarak kullanılamaz hale geldi."

Babasının 5 ay önce vefat ettiğini belirten Kandemir, "Maddi durumuz iyi değildi okullar tatile girdikten sonra annem geçimlerini sağlamak için benden küçük olan ve yaşları 12 ile 17 arasında değişen 5 kardeşimle mevsimlik işçi olarak Manisa'nın Turgutlu ilçesine gittiler. Bende gidecektim ama sağlık sorunlarım nedeniyle gidemedim. Şu an dönseler sığınacak bir evleri yok. Annem yetimlerinin geçimi için batıya çalışmaya gitti, şimdi ise evleri kül oldu. Çok mağdur oldular. Allah rızası için büyüklerimizden olan yetkililerimizden yardım bekliyoruz. Görüldüğü gibi evin tümü yanmış kül olmuş! Hiçbir şeyleri kalmamış." diyerek yaşadıkları mağduriyeti anlattı. (Mehmet Aslan-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir