• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
BİGACEM Başkanı güven tazeledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) olağan seçime gitti.  İki adayın yarıştığı seçimde, mevcut başkan Özcan Çiriş, güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi. 52 üyeli cemiyettin 35 üyesi seçim günü hazır bulunarak oy kullandı. Üyeler şeffaf bir şekilde sandık başına giderek oyunu kullandı. Oy kullanan 35 üyeden 26'sının oyunu alan mevcut başkan Özcan Çiriş, yeniden Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçildi.

Seçimin ardından üyelere teşekkür eden Çiriş, kaldıkları yerden çalışmalara devam edeceklerini belirterek, tarafsız bir gazetecilik anlayışıyla kendisine destek veren, vermeyen tüm üyeleri kucaklayacaklarını ifade etti.

Hiçbir üyeyi ötekileştirmeyeceklerinin altını çizen Çiriş, şunları söyledi:

"Cemiyet başkanlığına geldiğim zaman, cemiyetimiz toplantısını yapacağı bir yeri yoktu. Üyelerimizle birlikte yaptığımız çalışmanın neticesinde, hem Tatvan ilçemizde hem de il merkezinde cemiyetimize ait yer tahsisini yaptık. Cemiyeti devir aldığımızda 18 olan üye sayımızı 52'ye çıkardık. Yerel ve ulusal bazda çalışan il ve ilçelerdeki gazeteci kardeşlerimizi bir araya topladık. Farklı programlarla bir araya geldiğimiz üyelerimizle kaynaşarak, aramızdaki sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendirdik. Birçok üyemizin sorununu çözdük. 22 ilin cemiyet başkanlarını kentimizde misafir ederek, gazeteciler arasındaki kaynaşma ve tanışmayı sağladık."

Yaptıkları "Genç Gazeteciler Yetişiyor" projesinin bölgede bir ilk olduğuna dikkat çeken Çiriş, seçimlerde kendisine destek veren, vermeyen herkese teşekkür ederek, "Bizler 'Genç Gazeteciler Yetişiyor' projesini hazırladık. SODES destekli bu projemiz kabul gördü. Bölgede bir ilk olma özeliğini taşıyan bu projeyle yaklaşık 180 gencimiz tamamladığı kursun ardında sertifikalarını aldı. Hem ilimizin tanıtılması, hem de genç gazetecilerin yetişmesi adına güzel çalışmalara imza attık.  Cemiyetimiz olağan bir seçime girdi. Seçimde üyelerimiz yeniden beni başkanlığa seçtiler. Bana olan bu güvenlerinden dolayı destek veren, vermeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Yeni yönetimimizle birlikte cemiyetimizi daha iyi yerlere getirmek için gayret edeceğim." dedi.

Seçimin ardından Yönetim Kurulu Başkanlığına Özcan Çiriş, başkan yardımcılığına Servet Taşdemir, Genel Sekreterliğe Şükrü Tontaş; Enver Başkan, Volkan Susem, A. Hakim Güler ve Abdülhalim Kızılkaya yönetim kurulu üyeliğine seçildi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir