• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
Dağıstan`da Devlet Eliyle Manken Yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dış Haberler Servisi / Dağıstan
 
Geçmişte başta Türkiye olmak üzere birçok İslam ülkesinde Müslüman halklara yönelik düzenlenen ahlaksızlık faaliyetleri olan top model yarışmaları, İmam Şamil’in memleketi Dağıstan’da da düzenleniyor.

Kuzey Kafkasya’da yer alan Rusya’ya bağlı Dağıstan Cumhuriyeti, Kuzey Kafkasya Cumhuriyetleri arasında en çok İslam’a bağlı olan Cumhuriyet olarak bilinir. Ancak bölgede çok acı verici hadiseler yaşanıyor.

Rusya, Dağıstan’da yerel yönetimiyle birlikte, İslam’a yönelen halkı doğru yoldan çıkarmak için yeni yöntemlere başvurmaya başladı.
 
Rus kanallarından Ren TV’de yapılan habere göre, Dağıstan’daki “vahşi hayattan modern hayata dönüş” haberiyle verilen programda Dağıstan’daki genç kızlara yönelik top model yarışmaları düzenleniyor. Hükümet tarafından teşvik edilen top model yarışmalarına katılan kızlara katılım bedava ve katılanlara çeşitli hediyeler veriliyor. Verilen hediyeler ise pahalı hediyelerin yanı sıra laptoplar, cep telefonları ve de Türkiye’ye Antalya tatil paketleriyle genç kızlar sözde ödüllendiriliyor.
 
Bu yarışma programlarıyla özellikle kızlara açık dekolte giysiler ve kot pantolonlar giydirilerek bedenleri teşhir ediliyor. Halk tarafından hiç de iyi karşılamayan bu girişim ileriki günlerde büyük ses getireceğe benziyor.
 
Yerel yönetim ise düzenledikleri top model yarışmalarıyla dağa çıkan gençleri böyle modern hayatla özdeşleştirerek dağa çıkmalarını engellediklerini belirterek toplumu bozan bu türden ifsat faaliyetlerini savunmaya çalışıyor.
 
Öte yandan Hasavyurt şehrinde dün yaşanan çatışmalarda içişlerine bağlı 4 polis öldürüldü. Ayrıca Hasavyurt Başsavcı yardımcısı kendi evinde mücahitler tarafından infaz edildi...
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir