• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Batman yerel gazetelerinde 16 Nisan 2012 Pazartesi günü yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Batman Basın.Com; `Yüz Binlerce Kişi Katıldı`
Allah`ın Habibi, Resullerin Serveri ve insanların en sevileni, güllerin ve gönüllerin sultanı Hz. Muhammed Mustafa`nın (s.a.v) mübarek viladetinin 1441`inci yıldönümü münasebetiyle Batman Mevlüd Alanında takdire şayan bir program düzenlendi.

Batman Mezopotamya Gazetesi; `Ödüllü `Kutlu Doğum Siyer Sınavı` Yapıldı`Peygamber Sevdalıları Platformunun, Kutlu Doğum Etkinliği çerçevesinde 60 merkezde 35 bin kişinin katıldığı ödüllü "Kutlu Doğum Siyer Sınavı"(KDSS) düzenledi.

`İzcilerden Kardeşlik Mesajı`
Batman`da bulunan Türkiye İzcilik Federasyonu buradaki il temsilciliğiyle beraber, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında bir yürüyüş düzenledi.

Batman Pusula Gazetesi; `Hükümlülerden Salâvat Kampanyasına Destek`
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından başlatılan "Milyar Salâvat Kampanyası"na bir destekte Batman Cezaevi`nden geldi.

`Tesettür Broşürlerinin Toplatılmasına Kınama`
Hak ve Özgürlükler Platformu, tesettürle ilgili yapılan baskıları ve TESSEP`in Gaziantep`te tesettür broşürlerinin toplatılmasını basın açıklamasıyla kınadı.

Batman Medya Gazetesi; ``Bölgeye Yatırımları Çekmeye Çalışıyoruz``
Bir dizi etkinliğe katılmak üzere Hafta sonunda Batman`a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, öğrencilerle fidan dikti. Şimşek, yeni teşvik paketiyle yatırımcıları bölgeye çekmeye çalıştıklarını söyledi.

Batman Gazetesi; `Üniversite Yolu Yeşillenecek`
"14 bin çocuk, 14 bin fidan" projesi kapsamında Batman Üniversitesi yolu üzerinde fidan dikimi yapıldı. "14 Bin Çocuk, 14 Bin Fidan" projesi adıyla Batman Üniversitesi yolu üzerinde İl protokolü ve Batman halkının katılımı ile fidan dikimi yapıldı.

`Kutlu Doğum Siyer Sınavı`
Peygamber Sevdalıları Platformu, Kutlu Doğum etkinliği çerçevesinde 60 merkezde 35 bin kişinin katıldığı ödüllü "Kutlu Doğum Siyer Sınavı" düzenledi.

Batman Postası; `Peygamber Aşkı Alana Sığmadı`
Hz. Muhammed Mustafa`nın (s.a.v) doğumunun 1441`inci yıldönümü nedeniyle Dün Newroz alanında düzenlenen kutlu doğum mitingine büyük bir ilgi gösterildi. Alanın tıka basa dolduğu mevlitte, topluca dualar okundu, tekbirler getirildi.

`Çalık, Annesini Kaybetti`
TPAO Batman Bölge müdürü Süleyman Çalık`ın annesi Havva Çalık, Bursa`da yaşamını yitirdi.

Batman Barış Gazetesi; `Aşk Alana Sığmadı!`
Peygamber Sevdalıları Platformu`nun, Peygamber efendimiz Hz. Muhammed`in (s.a.v) dünyaya teşrifinin 1441. Yıldönümü münasebetiyle Batman Mevlid Alanında düzenlediği "Kutlu Doğum" programı, Yüz bini aşkın Peygamber aşığının katılımıyla başladı. Şehirlerarası Otogar yanında bulunan alan hınca hınç doldu.

`İpekböcekçiliği Yeniden Canlanıyor`
GAP eylem planı çerçevesinde Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES Kapsamında finanse edilip Batman Valiliği tarafından koordine edilen "Sason`da İpekböcekçiliği Geliştirme" projesinin uygulanması için çalışmalar sürüyor.

Batman Doğuş Gazetesi; `Kutlu Doğum Siyer Sınavına Kozluk`ta Yoğun Katılım`
Türkiye genelinde ilk 10`a gireceklerin Umre seyahatiyle ödüllendirileceği KDSS tüm yurtta olduğu gibi Kozluk`ta da yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Batman Umut Gazetesi; `Batman`ın Kentsel Dönüşüm Projesine İhtiyacı Var`
Batman Çayı Rekreasyon Alanı Tasarım Projesi için İl Özel İdaresi`nde `Koru` temalı çalıştay düzenlendi. Çalıştaya kurum, kuruluş yetkilileri, kent konseyi üyeleri, işadamları ve bazı sivil toplum kuruluşları yetkilileri katıldı.

Batman Çağdaş Gazetesi; `Yatırımcılara Davet`
Gelişmiş illerden yatırımcı çekmek maksadıyla Türkiye`de tanınmış iki firmayı Batman`a davet edip üyeleriyle buluşturan MÜSİAD Batman Şubesi, Gaziantep`ten gelen konuklarına Batman`a yatırım yapmanın avantajlarını anlattı.

(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir