• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Engelsiz Yaşam Akademisinde engelliler için müzik keyfi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İpekyolu Belediyesi bünyesinde hizmet veren 'Engelsiz Yaşam Akademisi'nde engelliler için müzik dinletisi programı gerçekleşti, programda engelli öğrenciler keyifli vakitler geçirdi.

Engelsiz Yaşam Akademisi Aile Danışmanı Orhan Tokgöz, müziğin en iyi terapi yöntemi olduğunu, bu durumun bütün toplumlar için geçerli olduğunu söyledi.

Tokgöz, "Hem öğrencilerimize hem ailelerimize sürekli yeni yeni kurslar, yeni seminerler ve kendilerini geliştirebilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Bundaki amacımız kendilerini geliştirmelerine katkı sağlamaktadır. Ailelerimizin ve öğrencilerimizin kendilerini rehabilite edebilmeleri için daha iyi, daha özel, daha özel hissettirebilmesi için bu gibi etkinliklerde bulunuyoruz. Aileler için yaptığımız birçok çalışmalar oluyor veya öğrenciler için yaptığımız farklı çalışmalar. Burada İpekyolu Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin sergilemiş olduğu müzik şöleni ve ney dinletisi ile aslında biz ailelerimizi rehabilite etmek, onları keyifli, çocuklarıyla güzel zaman geçirmelerini sağlamaya çalıştık." diye konuştu.

Engelsiz Yaşam Akademisinin sadece İpekyolu Belediyesi sınırlarında gerçekleşmediğini ifade eden Tokgöz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 "Engelsiz Yaşam Akademisi müzik grubumuz ve müzik atölyemiz var. Engelsiz müzik grubunu yine buradaki eğitimlerle geliştirdik. Bunların dışında İpekyolu Belediyesinin hemen alt katında engelsiz kafe açtık. Bunu çok net bir şekilde gördük ki öğrencilerimiz müzik çalışmaları yaparken hem kendileri eğleniyor hem de insanları eğlendiriyor. Bu onların mutlu ve rehabilite olmaları için çok önemli bir faktör. İpekyolu Halk Eğitim Merkezine bize destek oldukları için çok teşekkür ediyoruz. İpekyolu belediyesi olarak, sadece İpekyolu ilçe sınırları içerisinde değil, Tuşba ve Edremit sınırları içerisinde de bütün özel gereksinimli bireyler için çalışmalar yapıyoruz. Onlara burada hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu anlamda bize katkı sunan devletin birçok kurumları oluyor. Bunlardan bir tanesi İpekyolu Halk Eğitim Merkezi. Onlara teşekkür ediyoruz." (Yunus Tuğrul-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir