• DOLAR 32.585
  • EURO 35.035
  • ALTIN 2457.692
  • ...
Hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hac vazifelerini yapmak üzere kutsal topraklara doğru yola çıkan 340 hacı adayı, sevinç ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Kutsal topraklara giderek dini vazifeleri olan hac ibadetini ifa etmenin mutluluğunu yaşayacak olan hacı adayları, aynı zamanda sevdiklerinden ayrı olmanın da hüznünü yaşıyorlar.

Diyanet İşleri Başkanlığının hac organizasyonu ile hac vazifelerini yapmak üzere 29 Temmuz Pazar günü birinci kafile, bugün ise ikinci kafile Adıyaman Havalimanı'ndan dua ve tekbirler eşliğinde uğurlandılar.

Adıyaman Havalimanı'nda düzenlenen uğurlama törenlerinde hacı adaylarına duygulu anlar yaşatıldı. Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ezanlar ve salalardan sonra Adıyaman İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi ekibi tarafından ilahi dinletisi sunuldu.

Adıyaman İl Müftüsü Mehmet Taşcı, hacı adaylarına hitaben yaptığı konuşmada, "Sizler Allah'ın seçkin kullarısınız. Allah sizleri seviyor. Onun için sizi Hazreti Peygamber'in yaşadığı mübarek beldeye çağırdı ve gidiyorsunuz. Çünkü gittiğiniz yerler efendimizin gezdiği, ayak bastığı, baktığı ve dokunduğu yerlerdir. Siz namaz kılarken görmeden yöneldiğiniz Müslümanların kıblesi olan Kâbe'yi görecek ve ona bakarak namaz kılacaksınız. Ne mutlu sizlere. Dönüşünüzde Hazreti Ebubekir'in sadakati, Hazreti Ömer'in adaleti, Hazreti Osman'ın samimiyeti ve Hazreti Ali'nin şecaati ve sabrı ile döneceksiniz. Gittiğiniz mübarek beldede aileniz, yakınlarınız, devletimiz ve milletimiz ile tüm Müslümanlara dua etmelisiniz." dedi.

Hacı adaylarının kutsal beldede bol bol ibadet etmelerini tavsiye eden Taşçı, "Gittiğiniz yer; ibadet, dua ve taat beldesidir. İbadet ile meşgul olunuz. Otelde yatmak için gitmiyorsunuz. Bunun bilincinde olunuz. Bizden Beytullah'a, Rasulullah'a ve onun sahabelerine selam götürünüz. Hayırla gidin, hayırla geliniz inşallah." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından hacı adayları, dua ve salavatlar eşliğinde uğurlandılar.

İki kafile halinde yola çıkan hacı adaylarına, 2'si kadın olmak üzere toplam 10 Diyanet İşleri Başkanlığı personeli rehberlik ediyor. (Cemil Özdaş - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir