• DOLAR 32.488
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2449.056
  • ...
KDP ile KYB Irak hükümetini görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KYB Genel Sekreter Yardımcılığı basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, KYB Birinci Sekreter Yardımcısı Kosret Resul, bugün Süleymaniye`de Kürdistan Bölgesi Başbakanı ve KDP Genel Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Açıklamada, tarafların Kürdistan Parlamentosu Seçimleri ile Irak`ta yeni hükümetin kurulması çalışmalarını görüştüğü belirtildi.

Taraflar, müzakere ve ortak bir anlayışın olmasının sorunların çözümü için başlangıç olduğu konusunda hemfikir oldu. 

Kosret Resul, Süleymaniye`de 400 KV`lik elektrik üretim santrali projesinin açılışı için Başbakan Barzani`ye teşekkür ederek, elektrik sorununun çözülmesi ve vatandaşlara hizmet sunulması için daha iyi girişimlerde bulunulmasını umut etti.

Kürtlerin ortak bir heyet şeklinde Bağdat`a gitmesi gerektiğini belirten taraflar, Kürdistan`daki diğer tarafların da demokratik bir şekilde sürece katılmasının önemine değindi.

Görüşmeye Kürdistan Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, KDP Politbüro üyeleri Roj Nuri Şaweys, Arif Teyfur ve Mahmud Muhammed ile KYB Politbüro üyeleri Mela Bahtiyar, Ömer Fettah, Şeyh Cafer Şeyh Mustafa ve Hakim Kadir katıldı.

Kaynak: Rudaw

Bu haberler de ilginizi çekebilir